Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjefest gav Rögle det nya SHL-kontraktet

Bröderna Elvenes jublar i Linköping.
Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Rögle behövde två poäng mot Linköping för att garantera nästa säsongs SHL-kontrakt.

Bröderna Ludvig och Lucas Elvenes såg i den första perioden till att ge laget bästa möjliga utgångsläge.

– Vi vet exakt var vi har varandra, säger tvåmålsskytten Ludvig till C More.

Bröderna Ludvig och Lucas Elvenes har under säsongen varit utlånade till hockeyallsvenska Oskarshamn. Men nu när SHL ska avgöras är de hemkallade till Rögle igen.

Det blev succé direkt.

När Rögle i Linköping gick för nytt SHL-kontrakt gjorde Ludvig Elvenes först efter 15.01 sitt första SHL-mål.

Brorsan spelade fram Ludvig som ensam med målvakten Jonas Gustavsson kunde sprätta upp pucken i det vänstra krysset.

– Lucas gör det riktigt bra. De är fyra man ganska djupt och han får fram pucken till mig. Jag kommer ganska ren, säger Ludvig som gjorde karriärens första SHL-mål.

"Kan varandra utan och innan"

I den första periodens sista sekund var det sedan dags igen. Lucas Elvenes förde in pucken i offensiv zon och droppade pucken bakom ryggen. Där var Ludvig och drog till för kung och fosterland. Pucken på nytt in bakom Gustavsson och ställningen var 0-2.

– Vi kan varandra utan och innan och han vet att jag kommer bakom. Den sitter på bladet och det är bara att skjuta. Jag och Lucas vet exakt var vi har varandra ute på isen.

Inför matchen var förutsättningarna glasklara. Rögle låg åtta poäng före Mora som samtidigt tog emot Brynäs. Rögle-seger skulle garantera nästa års SHL-kontrakt oavsett resultat i Mora. Vid Rögle-förlust i Linköping var kontraktet fortfarande i hamn så länge Mora inte vann mot Brynäs.

"Kniven på strupen sedan november"

Den andra perioden slutade mållös.

När Linköping i den tredje perioden tog ut sin målvakt i jakt på reducering och kvittering kunde i stället Craig Schira sätta pucken i öppet mål och spiken i kistan. Rögle blev därmed klart för SHL även nästa säsong.

– Oh, vad skönt det är. Fyra timmar buss hem kommer att kännas som en dröm, säger Daniel Widing och fortsätter:

– Vi har spelat med kniven på strupen i stort sett sedan i november. Vi hade en otroligt tung start där det inte gick som vi ville och där vi inte spelade som vi ville. Vi har jobbat otroligt hårt för att lyckas. Vi har haft en bra grupp och hållit ihop. Vi köpte också Chris och Cam (Abbots) koncept helt och hållet och jag tror att det var nyckeln till att lyckas.