Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Få dem att tycka att det är tråkigt"

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Karlskrona HK var på väg att skrälla borta mot de regerande mästarna men tappade i slutet av matchen. 

Lagets strategi för att plocka poäng borta mot HV 71?

– Vi skulle få dem att tycka det är tråkigt, säger Karlskronas Mattias Karlsson.

Karlskrona HK har inlett SHL med att spela en målsnål ishockey där Johannes Jönsson också toppat SHL:s målvaktstabell efter storspel.

Ett storspel målvakten tog med sig in till matchen mot HV 71 där han räddade 42 skott och stod för flera avgörande räddningar när hemmalaget tryckte på, framför allt i den tredje perioden. 

Karlskrona HK har nu släppt in sju spelmål i SHL, på fyra matcher. Och strategin inför kvällens match mot HV 71 var också glasklar enligt lagets back, Mattias Karlsson.

– Jag tycker vi gör en bra hockeymatch och gör det vi pratat om innan. Vi skulle få dem att tycka det är tråkigt. Det finns mer i våran hockey än att bara spela försvarsspel tycker jag. 

17-åriga David Gustafsson historisk målskytt

Inledningsvis kom dock ett historiskt mål att falla bakom Johannes Jönsson då han kapitulerade i den första perioden till David Gustafssons märkliga skott från nära håll.

Gustafsson som föddes efter millennieskiftet och blev den första 00:an i HV 71:s historia att göra mål i SHL.

– Först var jag förvånad att den gick in där. Det är inte mitt hårdaste skott precis men det gäller att stå där inne och få de där enkla målen, säger David Gustafsson i C More och fortsätter med känslan om att få göra sitt första mål:

– Det var en glädje bara att få trycka dit sin första.  

Wännström missnöjd: "Ingen jättebra match"

HV 71 kunde till slut vinna på straffar efter att Sebastian Wännström avgjort. 

Men efter segern var nyförvärvet från Rögle BK inte alls nöjd.

– Det är ingen jättebra match från vår sida. Väldigt upp och ned, vi går ned oss i andra perioden. Sen får vi vara glada att vi får till en kvittering.