Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Everberg: ”Spelar dem i händerna – blir svårt”

Dennis Everberg under finalmatchen mot Växjö Lakers.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Dennis Everberg i duell mot Tim Erixon.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

VÄXJÖ. Röglesupportrarna möttes av goda nyheter inför lördagens första final: forwardsstjärnan Dennis Everberg gjorde nämligen comeback efter sin skada.

Men det hjälpte föga – Rögle förlorade ändå.

– Jag är väldigt besviken. Jag tycker inte vi spelar så bra, säger Everberg.

Lördagskvällens finalmatch var på alla sätt och vis historisk för Rögle, som aldrig tidigare nått så här långt i ett slutspel.

Faktum är att inför årets hockeysäsong hade Rögle aldrig ens vunnit en slutspelsmatch.

På sin väg mot final har Rögle slagit ut Frölunda med 4-0 i matcher och Skellefteå med 3-2 i matcher.

Men finalserien mot Växjö Lakers fick inte den start som Rögle hade drömt om. Ängelholmarna förlorade med uddamålet efter att Pontus Holmberg gjort 2-1 i den tredje och sista perioden.

– Jag är väldigt besviken. Jag tycker inte att vi spelar så bra, det är lite surt. Vi kommer inte upp i nivå helt enkelt, säger Dennis Everberg, som har svårt att förklara vad Rögle saknade i samband med lördagens match:

– Jag vet inte riktigt. De gör sin grej där ute och det är ett väldigt annorlunda spel jämfört med den förra matchen. De gillar att hålla i pucken och backar hem. Det ger oss tid och det måste vi utnyttja bättre.

”Spelar man dem i händerna blir det svårt” 

Dennis Everberg missade de avgörande semifinalamatcherna mot Skellefteå efter att han blivit crosscheckad. 

Därför var det nog många Röglesupportrar som drog på smilbanden när den grönvita laguppställningen släpptes och Everbergs namn fanns med.

Precis som vanligt spelade han i kedja ihop med Simon Ryfors och Daniel Zaar.

– Vi gör en helt okej första, där har vi fart. Men vi får titta på det och gå igenom i morgon. Det är lite för tätt inpå för att göra en riktig analys, säger Dennis Everberg.

Dennis Everberg gjorde slutspelscomeback mot Växjö på lördagen.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Är det svårt att möta ett lag som Växjö? 

– Spelar man dem i händerna så blir det svårt. Vissa lag spelar olika, helt enkelt, och det gäller ibland att anpassa sig lite.

Hur olik upplever du att Växjö är som motståndare, om du går tillbaka och jämför med Skellefteå? 

– De är mer tålmodiga och backar hem, de vårdar pucken väldigt varsamt.

”Vi kommer inte upp i nivå” 

Dennis Everberg har en fin säsong i ryggen, där han noterades för 32 poäng på 44 grundseriematcher. Sedan slutspelet inleddes har det blivit två nya mål och lika många assist, för den 29-årige forwardsstjärnan.

– Det kändes bra i första. Sedan tycker jag vi kommer av oss lite och det är det som är surt. Jag tycker inte vi kommer upp i nivå. Det är lite som mig själv också, säger Everberg, som inte tror att skadan han drabbades av mot Skellefteå kommer störa honom:

– Nej, det tänker jag inte på nu.

Du är hel och ren?

– Ja, annars hade jag inte spelat.