Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Everberg sänkte LIF – efter Rögles dipp

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Efter två förluster fick de jubla igen. 

Rögle besegrade Leksand på bortais med 3-1. 

Dennis Everberg stod för två mål.
– Det var viktigt och starkt att komma härifrån med tre poäng, säger radarpartnern Daniel Zaar till C More. 

Julskinkan uppäten, julmusten uppdrucken och vilan är över. 

Leksand tog under annandagen emot Rögle, som har haft en någorlunda formdipp med två raka förluster och dessutom tappat Nils ”Zorro” Höglander till Vancouver Canucks. 

Dennis Everberg spräckte nollan tidigt när han satte 1-0 redan efter tre minuter spel. I den andra perioden blev Everberg tvåmålsskytt med 2-0-mål, men Leksand väckte liv i matchen. 

”Har kommit ner på jorden igen”

Som så många gånger förr var det Marek Hrivik. Poängmaskinen var tillbaka efter ett par matchers frånvaro och visade sin klass genom att lyfta in pucken i krysset vilket betydde reducering.  

Men Rögle skulle gå till periodvilan med tvåmålsledning. Med fem minuter kvar av mellanperioden satte Adam Tambellini 3-1. 

– Jag tycker att det ser bättre ut, och att vi har kommit ner på jorden igen. Vi spelar enklare och gör det inte för svårt, vi gör det bra, säger Mattias Sjögren till C More. 

”Starkt att komma härifrån med tre poäng”

I den tredje perioden forcerade LIF efter en reducering och kom nära flera gånger, men Christoffer Rifalk var som en vägg och matchen slutade 3-1. Därmed går Rögle tillbaka till vinnarspåret, samtidigt som Leksand inkasserar tredje förlusten på de fyra senaste matcherna.

– Det var en helt okej match av oss men vi blev lite tillbakatryckta. Vi slängde i väg puckarna lite lätt, vi borde ha kunnat hålla i pucken lite mer, men ja, en godkänd insats, säger Röglestjärnan Daniel Zaar till C More och fortsätter:

– Det här är en vinst att bygga vidare på. Huvudsaken är att vi vann för vi ville ju vända på den negativa trenden. Det var viktigt och starkt att komma härifrån med tre poäng. 

Missnöje i Leksand

Som väntat var det inga muntra miner hos hemmalaget Leksand efter förlusten. Tränaren Björn Hellkvist är kritisk till sitt lags prestation.

– Insatsen är inte tillräckligt bra. Jag tycker att vi ska kunna utmana Rögle bättre men det gör vi inte. De körde bort julmaten snabbare än oss... Det är rätt mycket som saknas tycker jag. Långsamt passningsspel och så tar vi heller inte direktskotten. Det räcker inte, utbrister tränaren för C More innan han berättar vidare:

– Tempot var inte där, det var för lågt tempo – och det hos båda lagen tycker jag. Men Rögle är nog nöjdare än vad jag är.