Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Erkänner att han gjorde fel: ”Skulle ha väntat”

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

MALMÖ. Den 6 augusti skadade Malmö Redhawks tilltänkta spetscenter, Emil Molin sig, redan under den första riktiga isträningen med sitt lag.

Något spel i premiären blir det inte, och nu erkänner han att han inte skulle gått på så tidigt.

– Med facit i hand skulle jag ha väntat. Det har funnits en del problem med knäet under sommaren, säger Molin.

Det tog ungefär 40 minuter av Malmö Redhawks första isträning, när Emil Molin leddes ut med hjälp av lagkamrater. Det var helt uppenbart att knäet hade fått sig en smäll, och han kunde inte ens ta sig ut till omklädningsrummet för egen maskin.

Ganska snabbt blev den preliminära prognosen att en knäoperation väntade, och en rehabtid på tio månader väntade.

– Då var det tufft. Den kvällen där var riktigt tuff. Men intalar sig att man bara ska försöka påverka det man kan påverka, men det var jobbigt, säger Molin.

 

LÄS MER: Betyg på alla SHL-spelare – hockeymagasinet finns ute i butik. 

 

Redan morgonen efter kom ett glädjebesked.

– Det blev nästan skrivet i sten att det skulle ta tio månader efter operation, men så ringde de på morgonen efter och sa att de kunde göra ett ingrepp som bara tog fem veckor, och det var förstås en väldigt stor skillnad, säger Emil Molin.

Vad var det som hände när du skadade dig?

– Jag skulle ta emot en passning. Men jag släpade med foten i isen så jag blev kvar med skenan i isen. Det har funnits tveksamheter med knäet sedan tidigare.

Du visste om att du hade dåligt knä?

– Jag har rehabat knäet en del under sommaren, så helt klart har det funnits något. Jag skulle inte gått på is så tidigt, med facit i hand.

Har du haft knäproblem hela livet?

– Nej, absolut inte. Jag kände av det lite mot slutet av förra säsongen, och sedan har jag slagit upp det lite under sommaren, men vi trodde det skulle vara lugnt. När vi sedan gick in och kikade, var det lite som behövde göras i knäet, förklarar Emil Molin.

De fem veckorna sedan skadan inträffade, har nu passerat. Titthålsoperationen som genomfördes har haft en positiv verkan på den tilltänkte spetscentern.

– De gick in och tog lite på menisken. Nu får det ta den tid, som det tar, säger Molin.

 

LÄS MER: Här är alla övergångar i SHL inför nya säsongen

 

Premiären har man därmed strukit. Något spel i Mora den 20 september blir det inte.

Även om man hade kunnat, så vill Emil Molin själv inte rusa. Med en lång säsong framför sig, så vill han ha sin egen "försäsong" innan han känner sig redo för SHL-spel.

– Om jag kommer tillbaka och spelar efter fyra-fem matcher, så känner jag mig nöjd med det.

– Jag hade säkert kunnat spela om två veckor, om man vara ser till skadan, men jag vill spela mig i form också, så då får det ta den tiden det tar.

Kan det bli aktuellt att spela någon match i allsvenskan?

– Det vet jag inte, det är inget vi har pratat om. Men jag skulle inte säga nej, om det var så att klubben vill att jag gör det. 

Emil Molin ser en lång säsong framför sig, och även om han missar de första matcherna, så kommer han ändå kunna spela stora delar av säsongens matcher.

– Det är lite så jag känner. Jag vill självklart vara med redan första matchen mot Mora, men om jag missar fyra, fem eller sex matcher, spelar inte så stor roll, när vi ska spela så passånga matcher, och vi högt, så vi ska spela slutspel också. 

Finns det en risk att du måste göra operationen i knäet, och ändå riskerar de tio månaderna med frånvaro?

– Kanske, kanske inte. Det beror på hur det växer ihop nu. Har jag lite flyt, så kan jag låta det vara, så får vi se under säsongen hur det är. Om jag märker att jag får problem så kan jag nog skjuta på en apration och ta den senare, men om jag inte får några problem efter detta, så kommer jag inte att behöva ta den här operationen senare heller.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Malmö Redhawks – direkt i Messenger 

 

Vad tror du om säsongen för egen del?

– Klart att det här krånglar till det lite. Jag hade velat känna på någon match under försäsongen. Jag har fortsatt höga målsättningar, och även om jag nu måste dra lite i handbromsen, så är kravbilden på mig själv hög.

Hur hög?

– Jag förväntar mig att ligga på 20-30 poäng, om jag spelar 45-47 matcher. Sedan får vi förstås se var det landar, men jag siktar högt och hoppas att det ska gå så bra som jag vill.

Allsvenska poängkungar har slagit sig in bra i SHL, traditionellt sätt.

– Det är en trygghet att det har varit så. Om andra gjort det, då kan jag också göra det, säger Emil Molin.