Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En viktig spelare som vi vill behålla”

Johan Olofsson gjorde sitt sjunde SHL-mål för säsongen i segern mot Skellefteå.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Johan Olofsson.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks vill förlänga med målskytten Johan Olofsson – som velat avvakta.

– Vi pratar fram och tillbaka och bollar lite förslag, men vi får se hur det blir med det, säger Johan Olofsson till Hockeynews.se.

Malmö Redhawks avslutade 2018 med en 3–2-seger hemma mot Skellefteå.

Bland målskyttarna i hemmalaget fanns Johan Olofsson som haft ett lite tyngre år så här långt efter att ha varit Redhawks bästa målskytt under fjolårssäsongen.

– Det har varit lite upp och ner. Första tio matcherna kom jag inte alls upp i vad jag kan. Helt okej, men jag känner att det finns några snäpp till. Jag hoppas jag kan plocka fram det nu till det nya året, säger Johan Olofsson till sajten Hockeynews.

Behöver komma överens ekonomiskt

Olofsson är en av spelarna som sitter på ett utgående kontrakt i Redhawks – och som klubben gärna vill behålla.

Om man kan komma överens.

– Olofsson är en viktig spelare för oss – som vi vill behålla. Men sen har vi vårt sätt att se på det ekonomiskt också, där är vi inte riktigt överens än, säger Redhawks sportchef Patrik Sylvegård till sajten.

24-årige Johan Olofsson har under hösten gjort sju mål och tre assist på 27 matcher i SHL. Han bekräftar att diskussioner pågår.

– Det finns intresse från bådas håll att förlänga. Vi pratar fram och tillbaka och bollar lite förslag, men vi får se hur det blir med det, säger Johan Olofsson.