Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”En stor kämpe har lämnat oss”

Oliver Mattsson hyllades i samband med Redhawks match mot Färjestad i våras. Här släpper han pucken mellan gästernas Alexander Johansson och hemmalagets Fredrik Händemark. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Oliver Mattsson tillsammans med lillebror Elliot. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Oliver Mattsson. Foto: PRIVAT
Oliver Mattsson tillsammans med Malmö Redhawks målvakt Oscar Alsenfelt. Foto: PRIVAT
Elliot, Jesper och Oliver Mattsson. Foto: PRIVAT
Oliver Mattsson. Foto: PRIVAT

Malmötränaren Jesper Mattssons son Oliver har stöttats av en hel idrottsvärld under sin sjukdomsperiod.

Nu har han somnat in.

– De har kämpat, hela familjen i ett år, han har överlevt tid i respirator och kommit tillbaka. Pojken var 14 år. Det känns så orättvist, säger Redhawks vd och sportchef Patrik Sylvegård. 

Den 6 mars var Oliver Mattsson på plats i Malmö arena tillsammans med sin lillebror Eliot och fick då som en fin gest släppa pucken i det symboliska nedsläppet innan matchen mellan Malmö och Färjestad. Efteråt fick han stående ovationer samtidigt som Jesper stod bredvid med tårar i ögonen.

Sedan Jesper Mattsson i höstas berättade om sonens allvarliga sjukdom har spelarna i Malmö burit hans initialer på hjälmarna.

– De har engagerat sig och i dag på morgonen så samlades vi hela gruppen, och ställde in träningen. Vi hade en stund då vi bara grät tillsammans, och bara satt tysta, eller pratade för de som ville det, säger Patrik Sylvegård.

Det har också varit insamlingar runtom i hockey-Sverige för att samla in pengar till Tobiasregistret som jobbar för att hitta lämpliga donatorer till de som behöver stamcellstransplantationer.

 

LÄS MER: ”För Oliver – bidra till Tobiasregistret”

 

Stjärnornas stöd till Oliver Mattsson

På Oliver Mattssons Instagram-konto har en rad idrottsstjärnor visat sitt stöd för hans kamp för livet, däribland Henrik Lundqvist, Erik Karlsson, Peter Forsberg, Caroline Seger och Mats Sundin.

På söndagskvällen dog Oliver Mattsson, meddelar Malmö Redhawks i ett pressmeddelande med rubriken: ”En stor kämpe har lämnat oss”.

– Det är sorg i hela föreningen. Oliver var själv verksam spelare i team 04, hans lillebror Elliot spelar i team 07 och Jesper med alla sina år i föreningen. Det har varit en väldigt jobbig tid, och i dag har vi bara gråtit, säger Patrik Sylvegård.

Oliver Mattsson led av ovanlig sjukdom

Det var under förra sommaren läkarna upptäckte att Oliver led av den ovanliga sjukdomen aplastisk anemi.

– Kortfattat kan man säga att Oliver inte har någon fungerande benmärg. Han producerar inte blod, eller blodplättar, förklarade pappa Jesper.

Sjukdomen är allvarlig och ovanlig. Varje år insjuknar mellan sju och tio personer, och det är nästan uteslutande vuxna som drabbas.

 

https://www.instagram.com/p/BkbCP6eBDkQ/?taken-by=malmoredhawksofficiella

På sin hemsida skriver Malmö Redhawks att familjen Mattsson tackar ödmjukast för all omtanke men ber om att få bedriva sorgearbetet i fred.

Sportchefen och vd:n Patrik Sylvegård har varit i kontakt med Jesper Mattsson.

– Vi grät tillsammans. Det är svårt att ta in. Det hände i går, men för familjen är det viktigt att alla ska minnas Oliver för den kämpen han var, och för den kampen han tagit under ett år nu. 

- Det har varit en stenhård kamp, och det är tufft för alla detta.

De som vill visa sina sympatier välkomnas att från klockan 13.00 på måndagen lägga blommor på framsidan av Malmö arena, skriver Malmö Redhawks.