Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En bit bort från drömvikten – får feedback av Rangers”

Adam Edström är drygt två meter lång och ofta ett huvud längre än både motståndare och medspelare.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Leksands Daniel Gunnarsson och Rögles Adam Edström.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det nya kontraktet är undertecknat och klart.

Nu ska Adam Edström, 20, fortsätta slita i gymmet. För att bli större, starkare och redo för ett framtida NHL-äventyr.

– Jag får en del feedback från Rangers, säger forwarden. 

Rögle har gått som ett trimmat tåg under hösten och vintern, med en lång rad vinster under SHL-säsongen. Tisdagens hemmamöte mot Leksand blev däremot en rejäl käftsmäll för nordväst skåningarna – som periodvis blev utspelade och till sist förlorade med tydliga 5-2

– Nej, vi kommer inte upp i den nivån vi vill ligga på, särskilt på hemmaplan där vi ska styra matcherna. Sedan ska vi inte ta något ifrån Leksand, de är ett bra lag som kanske hade lite mer vilja i de första två perioderna, summerar Adam Edström, och tillägger: 

– Jag tycker ändå vi gör ett tappert försök att komma tillbaka i tredje och det är nära att pucken går in. Men vissa kvällar stannar pucken på linjen. 

Trots förlusten, kan ni ändå hitta någon styrka i att ni reste er i tredje? 

– Jo, men det är klart vi får hitta positiva saker som vi tar med oss till kommande matcher. Vi får lära oss av matchen som var, även om det så klart känns surt att förlora.

Så sent som i måndags meddelade Rögle att Adam Edström skrivit under ett nytt kontrakt med Rögle. Det nya avtalet gäller fram till och med säsongen 2023

Edström påbörjade sin hockeykarriär i den värmländska småklubben Hammarö HC. Han är just nu inne på sin andra SHL-säsong i Skåne och Rögle. 

– Det är en liten tyngd som släpper från axlarna när man vet att man kommer vara kvar här de kommande två säsongerna, även efter denna. Det känns bara hur bra som helst, jag är jättetaggad på vad som komma skall, säger Edström. 

”Känner mig explosiv och stark”

Adam Edström SHL-debuterade för Mora för lite drygt två år sedan. 20-åringen är framför allt känd för sin längd: han är nästan två meter lång, och lite drygt hundra kilo tung. 

I början på oktober, kort efter höstens säsongsstart, berättade Adam Edström för Kvällsposten att han fortfarande vill bli tyngre och starkare. Drömvikten där och då var 110 kilogram.

 Ungefär tre månader har hunnit passera sedan dess – så hur har egentligen gått med träning och viktuppgång? 

– Jodå, det känns bra, säger Edström, och fortsätter:

– Jag ligger väl på en vikt nu som jag är ganska nöjd med. Jag känner mig explosiv och stark, så den där avstängningen jag åkte på i början på säsongen tog med sig något positivt. Jag kunde träna en del extra. 

Hur nära är du din ”drömvikt” just nu? 

– Det är en bra bit ifrån, men jag är fortfarande ung så jag räknar inte med att lägga på mig så mycket kilon på en gång. Det gäller över en längre tidsperiod.

Adam Edström är tre poäng bort från att redan nu komma upp i samma poängkvot som under hela fjolårssäsongen. 

”Synvinklar från alla olika håll”

Den 20-årige powerforwarden draftades för snart två år sedan av New York Rangers, i sjätterundan som spelare nummer 161 totalt. 

Ger Rangers mycket feedback på din träning, nu när du fortfarande vill bli tyngre? 

– Ja, jag får en del feedback från Rangers, de har scouter runtom i Europa. Vi har en bra kontakt, både över telefon, Zoom-möten och sådant. Det känns skönt att få synvinklar från alla olika håll, så får man veta hur alla ser på saker och ting och vad jag behöver utveckla, säger Edström.

Inför tisdagens förlust mot Leksand hade Rögle fem raka SHL-omgångar med poäng i bagaget.

Däribland segrar mot meriterat motstånd som Örebro och Luleå. 

Men den sviten är alltså bruten nu. En ny chans för Rögle att påbörja en ny uppåtgående trend kommer redan på torsdag, när det väntar bortamöte mot Växjö Lakers. 

– Det är bara att glömma matchen mot Leksand, återhämta kroppen och gå på träningen igen. Det är fullt ös. Det är så det ser ut, säger Adam Edström.