Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blir avstängd: ”Det var inget, jag håller ju igen”

Emil Sylvegård sätter in en tackling på Ted Brithén.Foto: C More.
Nu har Emil Sylvegård blivit anmälda av disciplinnämnden.Foto: C More.
Ted Brithén blev liggandes på isen och Rögletränaren Cam Abbott var vansinnig.Foto: C More.
Emil Sylvegård.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Emil Sylvegård.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ted Brithén.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
1 / 8

Emil Sylvegård stängs av i tre matcher och får 10 000 kronor i böter för tacklingen på Ted Brithén i Skånederbyt.

– Jag måste kunna lita på att motståndarna har lite respekt in i sådana situationer, oavsett vem det är, säger Brithén till Helsingborgs Dagblad.

– Jag hade kunnat ta ett par skär till och tryckt på en ordentlig propp, men jag håller igen, och träffar honom i bröstet, svarar Sylvegård.

Det var i tredje perioden, vid ställningen 4-4, i det heta derbyt som Emil Sylvegård sänkte Rögles Ted Brithén med en tackling. 

Rögleforwarden låg kvar på isen samtidigt som Rögles fans kokade av ilska.

 ”Smällen tog på kroppen och skallen”

Domarna gick dock på Emil Sylvegårds linje att det var en regelriktig tackling samtidigt som Brithén berättade efter matchen att han legat kvar för att han tappade luften. 

– Smällen tog både på kroppen och på skallen. Domaren tyckte tacklingen var juste, jag har inte sett den själv. Jag kan bara säga hur jag upplevde situationen. Sedan får andra bedöma det här vidare om det ska bli något mer, konstaterade Ted Brithén efter matchen.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Rögle BK – direkt i Messenger 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Malmö Redhawks – direkt i Messenger 

 

Brithén: ”Var fel beslut”

Dagen efter tacklingen har Brithén sett reprisbilder. Han anser att han själv inte var puckförande och därför inte hade behövt räkna med att ta emot en så pass kraftig tackling.

– Det var fel beslut av honom (Sylvegård). Det är marginellt om det kan förstöra en karriär eller inte. Jag vet inte om jag hade kunnat göra något annorlunda. Jag måste kunna lita på att motståndarna har lite respekt in i sådana situationer, oavsett vem det är. Det är bara tur att jag mår bra och kan komma hem till min familj och ta hand om dem. Det hade varit hemskt att bli sängliggande. Det hade varit kört om den tagit högre upp, då hade det varit "lights out". Nu fick jag den på hakspetsen och tappade luften, säger Brithén till Helsingborgs Dagblad.

Emil Sylvegård var å sin sida säker på att tacklingen var regelriktig. 

– Jag tycker tacklingen är perfekt. Jag går på kroppen, som jag alltid gör. Det är inget fel på den. Annars hade det blivit utvisning. Tacklingen är klockren, sa han efter matchen.

Disciplinnämnden håller däremot inte med Sylvegård och stänger därför av honom i tre matcher.

Sylvegård: ”Jag håller igen”

Även dagen tycker Sylvegård att tacklingen var korrekt.

– Jag tycker fortfarande inte att det var något. Om jag ska vara ärlig, så håller jag igen, säger Sylvegård.

Brithén säger att du träffar honom på hakspetsen, och att tacklingen är kraftig.

– Han sa igår att han tappade luften, och spelade i bytet efter. Hade jag träffat honom i huvudet, så hade varken han eller jag spelat mer i matchen.

– Återigen, jag håller igen tacklingen, och kommer inte med någon direkt fart.

Han anser att han inte är puckförare.

– Han har pucken, men tappar den i sista sekunden, och det går så fort där ute, så för mig är han puckförare, och tydligen tycker även domarna det. Jag tacklar för att vinna pucken.

Så din syn är att den genomförs med respekt?

– Ja. Respekten mot honom är definitivt där, annars hade jag kunnat trycka till rejält.

– Ska man ha väck den här typen av tacklingar, så får vi helt sluta tacklas. Det är min syn på saken, och jag håller inte alls med disciplinnämnden, men beslutet är taget, så nu får jag träna den här tiden istället.

Är det någon fördel med att du får vila?

– Inte alls. Jag är grymt matchredo, efter att vi inte haft speciellt tajt med matcher, men nu dröjer det, och det får jag respektera.

 

 

 

Andersén också anmäld

Även Brynässpelaren Niclas Andersén anmäldes efter torsdagskvällens omgång. 

Andersén tacklade Pahtrik Westerholm i Frölunda när han inte var puckförande och från blindside och med första kontakten i huvudet enlig anmälan.  

Tacklingen skedde när det återstod 50 sekunder av övertiden i matchen mot Frölunda och Andersén stängs av i fem matcher.