Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Eldebrinks förklaring – därför petades han

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: ERIK AHMAN / KVP

Juha-Matti Aaltonen värvades till Rögle BK som tilltänkt spetsspelare inför säsongen.

Men så här långt har stjärnan fått mer kritik än vad han levererat poäng.

Och inför lördagens match mot Karlskrona HK petades stjärnan.

– Vi tog ut det här laget i dag, det var fler än han som inte spelade. Vi ville göra en bra defensiv match och det gjorde vi, säger Anders Eldebrink i C More. 

Rögle BK:s säsongsinledning har varit katastrofal och laget har fortfarande inte lämnat isen efter full tid med tre poäng än så länge.

Mot Karlskrona HK såg det dock lovande ut i den tredje perioden när Sebastian Collberg kvitterade tidigt varpå Rögle följde upp det med att ta över matchbilden totalt.

Men offensivt ville det sig inte för Ängelholmarna och när matchen gick till straffläggning så kunde Joel Kellman avgöra till Karlskronas fördel.

Och kanske hade Juha-Matti Aaltonen behövts för Rögle - den finska stjärnspelaren som offensivt är en av SHL:s skickligaste spelare.

Men Anders Eldebrink hade valt att peta prestigevärvningen, och efteråt förklarade han petningen i C More.

– Vi tog ut det här laget i dag, det var fler än han som inte spelade. Vi ville göra en bra defensiv match och det gjorde vi.

Eldebrink hyllade defensiven

Rögle BK hade inför matchen mot Karlskrona släppt in i snitt sex mål per match, men fick bara se motståndarna göra ett mål under ordinarie tid i kväll och efter matchen var Eldebrink nöjd med just defensiven.

– Vi har pratat mycket om det, att vi måste täppa till bakåt. Justin Pogge tog många skott i första perioden men ganska bra skott, han såg alla. Ett steg framåt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!