Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅNFoto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
 Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: ERIK AHMAN / KVPFoto: ERIK AHMAN / KVP
 Foto: ERIK AHMAN / KVP

Eldebrinks förklaring – därför petades han

Publicerad

Juha-Matti Aaltonen värvades till Rögle BK som tilltänkt spetsspelare inför säsongen.

Men så här långt har stjärnan fått mer kritik än vad han levererat poäng.

Och inför lördagens match mot Karlskrona HK petades stjärnan.

– Vi tog ut det här laget i dag, det var fler än han som inte spelade. Vi ville göra en bra defensiv match och det gjorde vi, säger Anders Eldebrink i C More. 

Rögle BK:s säsongsinledning har varit katastrofal och laget har fortfarande inte lämnat isen efter full tid med tre poäng än så länge.

Mot Karlskrona HK såg det dock lovande ut i den tredje perioden när Sebastian Collberg kvitterade tidigt varpå Rögle följde upp det med att ta över matchbilden totalt.

Men offensivt ville det sig inte för Ängelholmarna och när matchen gick till straffläggning så kunde Joel Kellman avgöra till Karlskronas fördel.

Och kanske hade Juha-Matti Aaltonen behövts för Rögle - den finska stjärnspelaren som offensivt är en av SHL:s skickligaste spelare.

Men Anders Eldebrink hade valt att peta prestigevärvningen, och efteråt förklarade han petningen i C More.

– Vi tog ut det här laget i dag, det var fler än han som inte spelade. Vi ville göra en bra defensiv match och det gjorde vi.

Eldebrink hyllade defensiven

Rögle BK hade inför matchen mot Karlskrona släppt in i snitt sex mål per match, men fick bara se motståndarna göra ett mål under ordinarie tid i kväll och efter matchen var Eldebrink nöjd med just defensiven.

– Vi har pratat mycket om det, att vi måste täppa till bakåt. Justin Pogge tog många skott i första perioden men ganska bra skott, han såg alla. Ett steg framåt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag