Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter nyförvärven: ”Nöjd med truppen”

Rögles sportchef Chris Abbott är öppen för fler värvningar - men är överlag nöjd med klubbens trupp. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Chris Desousa och målvakten Christian Engstrand.

Rögle fyller på truppen inför säsongsavslutningen - och mer kan vara på gång

– Men vi känner ingen stress över att göra fler värvningar, säger sportchef Chris Abbott.

Rögle jagar en direktplats till SHL:s kvartsfinaler och jakten går vidare den 11 februari. 

Då ställs Rögle mot Växjö Lakers på bortais. 

Under det pågående landslagsuppehållet har skåningar hunnit fylla på med två nya namn till truppen: målvakten Christian Engstrand, som Rögle delar med samarbetsklubben Kristianstads IK, och den poängstarke forwarden Chris Desousa.

– Han har visat att han kan göra mål på flera nivåer när han får möjlighet och vi tror att han kan hjälpa vår offensiv i säsongens slutskede, säger Rögles sportchef Chris Abbott, om Desousa. 

Tidigare Rögle-spelare på marknaden

I samband med vävningen av Chris Desousa konstaterade Chris Abbott att det mycket väl kunde vara klubbens sista värvning för säsongen. Så blev det alltså inte - och sportchefen vill varken stänga eller öppna dörren för ännu fler värvningar innan övergångsperioden avslutas.

– Jag kan inte bekräfta om vi har fler spelare på väg eller inte. Men vi är nöjda med den trupp som vi har, säger Chris Abbott.

Det svenska transferfönstret är öppet fram tills mitten på februari, vilket innebär att det än finns gott om tid för SHL-klubbarna att söka efter förstärkningar.

– Deadline är 15 februari och vi har några matcher kvar att spela innan dess, så det är vårt fokus just nu. Men vi är nöjda med vår trupp och känner inte någon stress över att behöva göra värvningar, säger Chris. 

En spelare som finns på marknaden är Bryan Lerg...?

– Jag kan inte kommentera potentiella spelare.

Bryan Lerg tillhörde Rögle under två säsonger 2016 till 2018. Han stod för 104 SHL-matcher i klubben och gjorde 39 mål.

Därefter flyttade Lerg söderut för spel med HC Ambrì-Piotta. Där blev det dock bara en säsong - som förstördes på grund av skada. Sedan dess har Bryan Lerg varit utan klubb.