Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter fyra raka förluster – Malmö jagar trendbrott

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks har haft det tungt på sistone.

Sydskåningarna har förlorat fyra raka SHL-matcher – och slåss för sin slutspelsplats.

– Vi behöver en vinst, säger Max Görtz till klubbens hemsida, inför lördagens match mot Linköping.

Brynäs. Rivalen Rögle. Skellefteå. Färjestad.

Förlusterna har blivit många för Malmö Redhawks den senaste tiden. Skåningarna är kvar på en niondeplats i tabellen, två poäng bort från att förlora sin slutspelsmatch.

Med andra ord är det en viktig match som väntar för skåningarna på lördagen, när Linköping kommer på besök till Malmö arena. 

– Vi behöver en vinst, speciellt behöver vi göra det bra i defensiven och inte släppa in så mycket mål, säger Max Görtz till Redhawks hemsida. 

– Vi vill så klart gå hem med en vinst.

Samlades till möte i veckan 

Efter förlusten mot Färjestad samlades spelare och ledare i Malmö till ett möte. Emil Sylvegård sa efteråt att Malmö måste fokusera på sitt försvarsspel och släppa in mindre mål.

 Även Max Görtz är inne på samma spår inför lördagens hemmamatch. 

– Vi får mycket skott på mål. Laget skjuter mycket, vi är där och vi har mycket chanser. Vi har gjort tre mål i tre matcher och det är ändå okej. Då ska man kunna vinna en eller två av de här matcherna, säger Görtz, som får lite spelledigt efter lördagens match och som gärna vill gå på ledighet med en seger: 

– Det hade varit en lättnadskänsla, annars kommer man väl gå runt och grumla på det hela det här lilla lovet. Det vill man inte göra, man vill slappna av och kunna komma in med nya batterier till när det drar i gång igen.  

Matchen mellan Malmö Redhawks och Linköping har nedsläpp klockan 18.00.