Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Duon lämnades kvar efter förlustmatchen

Mattias "Kolan" Karlsson.
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Joseph Jonsson.
Foto: SUVAD MRKONJIC / TT NYHETSBYRÅN

Karlskrona HK var på väg att besegra regerande mästarna HV 71 på bortaplan men föll till slut på straffar.

Då blev KHK-duon Mattias "Kolan" Karlsson och Joseph Jonsson kvarlämnad i sin gamla hemmaarena när spelarbussen rullade tillbaka mot Blekinge.

–  Vi fick ringa och fråga om det var okej att vi följde med hem, säger "Kolan" till jnytt.se.

Med 2-1 inför den tredje perioden såg bottentippade Karlskrona HK ut att vara på väg mot en rejäl skräll i Kinnarps arena.

Men efter en kvittering i tredje perioden kunde HV 71:s Sebastian Wännström senare avgöra matchen på straffar för hemmalaget och KHK fick nöja sig med en poäng.

Ett snöpligt slut för gästerna.

Och kvällen skulle bli ännu snöpligare för Mattias "Kolan" Karlsson och Joseph Jonsson. De båda KHK-spelarna, med förflutet i just HV 71, blev kvarglömda i Kinnarps arena.

– Det var någon på nedre plan i bussen som hade jävligt bråttom hem, jag och Joseph var på väg ner för trappen från restaurangen när det var två minuter kvar innan bussen skulle gå, då ser vi från fönstren att bussen börjar rulla, säger "Kolan" till jnytt.se och fortsätter:

– Ja, inte trodde vi att bussen skulle åka. Men när vi kom ut så var bussen i rondellen mot E4:n.

Linköping nästa för KHK

På torsdagen spelar Karlskrona mot Linköping på hemmaplan och upplevelsen i Jönköping fick trots allt ett positivt slut för Mattias Karlsson och Joseph Jonsson. Ett telefonsamtal löste problemet.

– Vi fick ringa och fråga om det var okej att vi följde med hem, säger "Kolan" till jnytt.se och skrattar.