Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Dumpade storstjärnan - mitt under matchen

Publicerad

Juhamatti Aaltonen var en av Rögles stora värvningar inför säsongen.

Men ingenting har blivit som det var tänkt under den nya sejouren i Sverige.

Och nu väljer Rögle BK att bryta stjärnans kontrakt - under matchen mot Frölunda.

– Det har varit en tuff situation för Juhamatti som vill spela matcher, säger sportchef Chris Abbott på Rögles hemsida.

Juhamatti Aaltonen har producerat poäng mycket poäng under hela sin karriär och vid flera tillfällen valts ut att spela i det finska landslaget. 

Och det var också Aaltonens offensiv som gav honom ett kontrakt med Rögle BK inför årets säsong - där han var tänkt att leda lagets powerplay och vara den stora stjärnan.

Så har det inte blivit.

På 35 matcher har det blivit 19 poäng för Aaltonen som den senaste tiden varit petad och fått följa laget från läktaren. Tills i dag.

Bröt kontraktet - mitt under matchen

För inför den tredje perioden i Rögles möte med Frölunda kom klubben att publicera nyheten om Juhamattis Aaltonens sorti från klubben.

– Det har varit en tuff situation för Juhamatti som vill spela matcher. Han har hanterat det på ett professionellt sätt och vi har kommit överens om att avbryta samarbetet, säger Rögles sportchef Chris Abbott och fortsätter: 

– Vi vill tacka Juhamatti för hans insatser i Rögle och önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär, avslutar Chris Abbott.

Matchen då?

Den vann Frölunda med 4-3.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag