Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dumpades – och blev knäckt: ”Fel på mig?”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Efter sju säsonger dumpades Jens Olsson av Malmö.

Nu berättar backen, och numera Frölundaspelaren, om den tuffa tiden i fjol.

– Då börjar man ju undra lite vad det egentligen är, ”är det fel på mig som person? Eller fel på mig som hockeyspelare?”, säger han till Hockeysverige.

2012 vände Jens Olsson hem till Malmö Redhawks med ambitionen att avsluta karriären i klubben.

Säsong 2018-19 fick Olsson mest speltid av alla i laget. Men efter säsongens slut fick backen lämna klubben. Enligt honom själv var det dåvarande tränaren, Peter Andersson, som inte tyckte att han platsade.

– Det kom som en chock faktiskt att tränaren såg på saker och ting på det sättet, säger han i en intervju med Hockeysverige.

Att tvingas bort tog hårt på 35-åringen som beskriver hur själförtroendet blev lidande.

– Man tappar ju lite tron på sig själv, jag tycker ändå att jag gjorde min bästa säsong i karriären innan jag fick lämna så allting kom ju väldigt konstigt. Då börjar man ju undra lite vad det egentligen är, ”är det fel på mig som person? Eller fel på mig som hockeyspelare?” Det är många sådana tankar i huvudet när man får lämna när man ändå spelat så bra. 

 ”Var ett stort mörker några månader”

Jens Olsson fick stöd under den tunga tiden förra sommaren.

– Jag pratade mycket med vår psykolog i Malmö då. Hon var ett enormt bollplank till mig och var till stor hjälp att man tog sig ur de här negativa tankarna som man fick när det blev som det blev med Malmö, säger han till sajten.

I mars presenterades veteranen för Frölunda, sugen på att spela i SHL igen efter ett år utomlands.

– Det var ett stort mörker där under några månader. Just där och då mådde man inte speciellt bra men man har kravlat sig upp ur det hålet och nu ser jag verkligen fram emot att vara tillbaka i SHL och börja spela igen till hösten.