Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömvärvningen klar – återvänder till Växjö

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Växjö Lakers har landat sin drömvärvning.

Joel Persson, 26, återvänder till SHL-klubben efter en kortare sejour i NHL.

– Jag känner mig oerhört taggad på att få spela i Vida Arena igen, säger han till klubbens hemsida.

Joel Persson hade imponerat i Kristianstad i hockeyettan och värvades 2017 av Växjö Lakers.

Där kom det stora genombrottet omgående.

Den spelskicklige backen noterades för 34 poäng under sin debutsäsong i SHL och krönte det hela med att under våren få lyfta SM-bucklan. Efter säsongen 2018/2019 lämnade han Sverige för att testa lyckan i NHL.

Under rådande säsong, som väntas återupptas i sommar, blev det totalt 13 seriematcher för Edmonton Oilers innan han i februari byttes bort till Anaheim Ducks, där han fick spela i farmarlaget. Men nu står det klart att Persson vänder hem till Sverige igen.

Klart: Joel Persson återvänder till Växjö

På sin hemsida meddelar Växjö Lakers att man har skrivit ett treårskontrakt med Persson.

– Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till Växjö Lakers och känner mig oerhört taggad på att få spela i Vida arena igen, säger Persson.

Klubbens sportchef Henrik Evertsson fyller i:

– Det är självklart jättekul att ha Joel tillbaka i laget. Karriären har snurrat i hög fart för honom ända sedan han kom upp till oss 2017/18 men nu har han en plattform som en av de bästa offensiva backarna i Europa att stå på. Vi skall tillsammans höja den nivån ytterligare.

Växjö Lakers har sen tidigare värvat den finske backen Juuso Vainio från JYP, Robert Rosén från Sotji, Emil Forslund från Brynäs och Hardy Häman Aktell från Björklöven.