Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Drömformen lever – obesegrade hemma

Rögle firar ett av många mål hemma mot Skellefteå.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Skellefteå förlorade borta mot Rögle.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

ÄNGELHOLM. Skellefteå skapade lite kontakt i den tredje perioden.

Men till sist blev det seger med 5-2 för Rögle.

– Jag tycker killarna gör ett bra försök i tredje perioden och ger inte upp, säger bortatränaren Robert Ohlsson.

Resultatet innebär att ängelholmarna har vunnit säsongens samtliga fyra första hemmamatcher. 

Hemmastarka Rögle åkte på en smått jobbig matchinledning mot Skellefteå. Gästerna kopplade tidigt ett grepp om torsdagens match och skapade de bästa och flesta chanserna inför Catena arenas välfyllda läktare. 

Men hårdjobbande Rögle hittade en väg tillbaka in i den första perioden. Jumbotronen visade att knappt två sekunder kvarstod när Adam Tambellini tryckte in 1-0 i powerplay.

Hans fjärde mål under årets hockeyäventyr. 

– Jag tycker det är en bra hockeymatch mellan två bra lag, säger Skellefteåtränaren Robert Ohlsson.

– Det blir ett ganska tufft psykologiskt förstamål i matchen med två sekunder kvar av den första perioden.  Att de får bära med sig det till andra perioden blir lite psykologiskt för oss.

Ja, kanske hade Rögle ett psykologiskt övertag inför den andra akten.

Rögle gjorde mål – tre gånger om

För efter bara lite drygt två minuter och tio sekunder hade Rögle gjort mål två gånger om. Först genom den formstarka backen Lucas Ekeståhl-Jonsson och därefter via forwardstalangen Linus Sjödin. 

– Andra perioden tycker jag vi spelar bra offensivt, men vi tappar konceptet i våra hemgångar och vår struktur i den defensiva zonen, säger Robert Ohlsson.

Innan den andra perioden nådde en konklusion lyckades även en spelsugen Leon Bristedt  utöka hemmaledningen till 4-0.

Skellefteå försökte få kontakt och satte tidigt tryck på Rögle under matchens tredje och sista period. 

Efter lite drygt sex minuter sprängde Rickard Hugg nollan när han sprätte upp 4-1-pucken bakom en annars storspelande Christoffer Rifalk. Lite drygt fyra minuter senare kom nästa mål – när Stefan Loibl enkelt satte matchens sjätte fullträff efter en snabb spelvändning.

”Vi kändes väldigt tillbakapressade”

Ett pånyttfött Skellefteå försökte sparka tillbaka och skapa spänning i Catena arena. Med tre och en halv minut kvar lämnade Strass Mann sitt mål och Skellefteå jagade en tredje reducering.

Men det blev inget med den där spänningen.

Leon Bristedt dödade all den sista nerven när han prickade 5-2 i öppen kasse, bara sekunder efter att Strass Mann lämnat sitt mål. 

– Vi kändes väldigt tillbakapressade i den första perioden och jag tycker inte vi fick ordning på vårt försvarsspel. Men vi får in ett viktigt mål i slutet på perioden, säger Rögles assisterande tränare David Printz. 

– Andra perioden är vi effektiva och vi får in de chanser vi har i princip. Så är det i hockey ibland. I tredje känns det som det är en hyfsat jämn match och Skellefteå gör ett bra försök att komma igen och gör två kassar. Vi försöker försvara så gott vi kan och gör en bra match. 

Lucas Ekeståhl Jonsson firar sin fullträff mot Skellefteå.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Rögle vann torsdagens match med 5-2 och det innebär att ängelholmarna är ny serietvåa i SHL. Samtidigt halkar Skellefteå ner två hack i tabellen, till en fjärdeplats.

– Jag tycker killarna gör ett bra försök i tredje perioden och ger inte upp, säger Robert Ohlsson.

– Jag tycker någonstans att våran offensiv är tillräckligt bra, den känns som vi ska fortsätta med. Medans lite hemgångar och sorteringar kan vi göra lite bättre.

Ni vinner den senaste matchen mot Malmö med 6-1 men förlorar skotten. Vad är det som gör att ni tappar den effektiviteten nu?

– Bra målvakt i Rögle. Nej, det är väl så ibland i hockey det är inte alltid man kan förklara alla saker och ting. Jag tyckte nästan vi var oförtjänt effektiva i Malmö. Det var väl våran effektivitet ihop med Alsenfelts rostighet som gjorde att det blev någon puck extra.

– Här är det kanske inte lika lätt att ta sig in framför motståndarnas mål. Sådana saker påverkar, konstaterar Robet Ohlsson.

TV: SE FLER SPORTNYHETER

MFF-mittfältaren svarar på snabba frågor