Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oscar Alsenfelt missar toppmatchen

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks mot serieledande Luleå.

Då får stjärnmålvakten Oscar Alsenfelt stanna hemma i Skåne. 

– Oscar behöver se över ett par fysiska saker. Det här var ett bra läge för honom att vara hemma, säger Mif-tränaren Peter Andersson, till Sydsvenskan

Malmö Redhawks flyger upp till Luleå med ett gott självförtroende, efter tre raka segrar i SHL. Den fina formen innebär att skåningarna ånyo har kontakt med en plats rakt in till kvartsfinalerna. 

Men när Redhawks tar sig an serieledande Luleå på tisdagen tvingas man göra det utan stjärnmålvakten Oscar Alsenfelt. Det rapporterar Sydsvenskan. 

Enligt Mif-tränaren Peter Andersson är det däremot ingen allvarligare skada som stoppar Alsenfelt och han kan mycket väl vara tillgänglig för spel igen redan på lördag, när Malmö tar sig an Hv71. 

– Nej, men om han inte åtgärdat detta hade han kanske inte kunnat spela på ett tag. Nu får han vila och sedan ska han vara okej, säger Peter Andersson till Sydsvenskan. 

Förutom Oscar Alsenfelt saknas även forwarden Max Görtz i Malmötruppen. Lars Volden kommer stå mot Luleå, med Alfred Hallin som reserv. 

”Måste vara oerhört konsekvent”

Luleå leder SHL med 82 inspelade poäng, åtta fler än tvåan Färjestad. Norrbottenslaget har däremot förlorat två av de senaste tre omgångarna - mot Skellefteå och Brynäs. 

– Man måste vara oerhört konsekvent när man möter Luleå. Det gäller att inte bjuda på någonting bakåt för de är bra på att spela på sin ledning. Så det gäller att få en bra start, ha hög energi och ta tag i taktpinnen. Det är superviktigt, säger Mif:s assisterande tränare Martin Filander, till klubbens hemsida.