Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Straffhjälten: ”Vi gör allting bättre”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Djurgårdens Kalle Östman jublar efter 2-2-målet mot Rögle.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Djurgården firar efter segern mot Rögle.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Niklas Hansson blev tvåmålsskytt nästan direkt – sedan tappade Rögle matchen.

Serieledarna drabbades av trippla skador och då kunde Djurgården vända och vinna.

– Det är skönt att vi lyckas knipa två av tre poäng, sa gästernas matchhjälte Linus Andersson efteråt.

Tillställningen slutade 3-2 efter straffar. 

Två lag stärkta av fräscha segrar kom till spel i ett snöigt och kylslaget Ängelholm.

Och det var serieledande Rögle som började klart bäst.

Skåningarna kopplade ett tidigt grepp om tisdagens tillställning, där backen Niklas Hansson blev tvåmålsskytt redan i den första perioden.

– Jag försöker hela tiden bygga vidare på mitt spel, både offensivt och defensivt. Jag har fått lite utdelning nu, det är skönt att se puckarna trilla in, sa Niklas Hansson till C More, efter sin succéperiod.

Ett tillbakatryckt Djurgården lyckades däremot reducera innan den första pausen. Jesper Pettersson drog till med ett rejält avslut från blålinjen, som hittade nättaket bakom en skymd Christoffer Rifalk. 

”En tung period” 

Och kanske var det ett reduceringsmål som stärkte Djurgården. 

Stockholmarna kom ut som ett helt nytt lag i mittperioden, tog över matchbilden och tryckte in en kvittering via Kalle Östman – hans fjärde mål den här säsongen.

– Det känns som vi sitter i skolbänken i första perioden och får en föreläsning hur man spelar hockey. Men vi får in 2-1-pucken i slutet på första och det betyder mycket för oss, sa DIF-tränaren Robert Ohlsson.

– Jag tycker vi kommer ut och gör en bra andra period. 

En tung period blev än tyngre för Rögle eftersom trion Adam Edström, Adam Tambellini och Lukas Ekeståhl-Jonsson samtliga tvingades lämna matchen.

Avgjordes efter straffar

Men även DIF drabbades av skador. Såväl Jacob Josefsson som Manuel Ågren tvingades lämna tillställningen – som avgjordes först efter straffläggning.

Där blev Linus Andersson stor matchhjälte för Djurgården. Båda lagen missade sina tre första försök, innan Andersson klev fram och satte matchens sista mål som betydde 3-2 till Djurgården.

– Överlag tycker jag vi gör en godkänd match. Första är inte bra, men andra och tredje är bättre. Det är skönt att vi lyckas knipa två av tre poäng, sa straffhjälten efteråt. 

– Vi höjer egentligen allt i andra perioden, från skridskoåkning till pucktempo. Vi gör allting bättre. 

Nu har ni två raka vinster, hur bra känner du att ni är?

– Vi har satt ett mål att vi ska upp till topp-6. Det känns just nu som att vi har ett bra go i laget och vi vet att vi kan vända matcher. Vi kan hålla en ledning, det är extremt skönt.  

Trots att Rögle förlorade toppar skåningarna fortfarande SHL. 

Dessutom har avståndet ner till Frölunda ökat till tre poäng eftersom göteborgarna förlorade mot Linköping under tisdagen. Även Luleå förlorade sin match, mot Skellefteå.

– Jag tycker inte vi tävlade tillräckligt hårt. Den andra perioden var inte bra av oss och sedan blev den tredje jämn och vi hade några bra chanser, sa Rögletränaren Cam Abbott efter förlusten.

– Vi hade velat göra mål på någon av våra chanser. Men jag gillar hur vi kom tillbaka till vår spelidé i den tredje perioden. Vi mötte ett bra lag, men hade velat ha två poäng, minst. Vi tar med oss det positiva härifrån.

Angående de tre skadade spelarna var Rögles första besked att Lukas Ekeståhl-Jonsson är närmast spel och kan finnas på isen redan på torsdag igen. Först under onsdagen kan klubben lämna några mer detaljerade skaderapporter.