Djurgården jublar efter Lukas Vejdemos 2-1. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅNDjurgården jublar efter Lukas Vejdemos 2-1. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Djurgården jublar efter Lukas Vejdemos 2-1. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sam Hallam Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅNSam Hallam Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Sam Hallam Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

"Som AIK-fostrad vill man inte erkänna det"

Publicerad

Djurgården stoppade det småländska segertåget. 

Hemma på Hovet slog de Växjö Lakers med 2-1. 

Efter matchen erkände AIK-fostrade Sam Hallam att Djurgården var väldigt bra. 

– Det är ingen hemlighet att är man fostrad svartgul så vill man inte erkänna att Difarna är bra, men det är de, säger han. 

Djurgården är stekheta just nu. Med tre raka segrar i bagaget välkomnade de topplaget Växjö Lakers till Hovet. 

Där var det Växjö som började bäst. Efter en tillknäppt och händelsefattig första period kunde Martin Lundberg ge Växjö Lakers ledningen på en retur. 

Djurgården fjärde raka seger

Djurgården krigade sig dock tillbaka på ett imponerande sätt. Mikael Ahlén tryckte in sitt första mål på för säsongen innan Lukas Vejdemo avgjorde till 2-1 med tio minuter kvar av matchen. 

– Vi orkar mer och forecheckar högre upp. Så fort de får pucken är vi på dem och tar tillbaka den. Vi var starkare i den tredje perioden, säger Vejdemo till C More. 

Det är Djurgårdens fjärde raka seger och Växjös första förlust under säsongen. 

Hallam kryper till korset

På presskonferensen efter matchen fick den AIK-fostrade Växjötränaren Sam Hallam trotsa sina principer. 

– Jag börjar med att gå emot djupt ankrade grundprinciper i mig och erkänna att Djurgården kommer ut som ett riktigt bra lag i dag. Det är ingen hemlighet att är man fostrad svartgul så vill man inte erkänna att Difarna är bra, men det är de, säger han och fortsätter: 

– De har en stark topplina, även om de inte får betalt i poäng i dag. De har ett jämnt kollektiv med ett par spelare som får sitt genombrott just nu. Det är bra coachat, ett lag i bra balans. Man får inte något lätt av dem. 

 

LÄS MER: Här är spelschemat för SHL 2017/18. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag