Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det var svårt att göra Frölunda arga på mig”

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Från att ha varit hans bästa tid på säsongen blev senaste slutspelet en besvikelse för Emil Sylvegård. 

I jakten på att spela fysiskt och vara jobbig att möta tappade han bort sig själv. 

– Det var svårt att göra Frölunda arga på mig när vi förlorar med 2-7, säger forwarden som också berättar om sin stora viktnedgång. 

Det är i en stor sommarintervju med Kvällspostens Johan Svensson som Emil Sylvegård rannsakar sin insats i senaste slutspelet. 

Om det något han är missnöjd med från säsongen är det slutspelet. 

– Jag ramlade tillbaka till mitt gamla jag där jag bara är fysisk och tuff. Jag fokuserade alldeles för mycket på att vara jobbig att möta i stället för att fokusera på mitt spel. 

– Innan under hela säsongen hade jag inte varit lika fysiskt som innan. Till sista matchen kände jag att nu måste jag börja spela hockey. 

Det var i kvartsfinalen som Frölunda slog ut Malmö efter att bland annat ha krossat Skånelaget med 7-2 i en match. 

– Det var svårt att göra Frölunda arga på mig när vi förlorar med 2-7, det är svårt för ett vinnande lag att vara sur på en spelare. Sedan är det klart att jag ska spela fysiskt när läge dyker upp men jag ska inte åka och jaga det. 

– Det är jag besviken över. 

Samtidigt är Emil Sylvegård redan inställd på revansch. 

– Det blir förhoppningsvis mycket bättre nästa år. Slutspelet är min bästa tid har jag känt innan. 

Gått ner sex, sju kilo 

Emil Sylvegård har också gjort en större förändring under sommarträningen. 

Forwarden som under säsongen har vägt över 100 kilo är nu nere på runt 97. 

– Jag har gått ner sex, sju kilo.

– Jag brukar alltid gå upp lite under säsong men nu har jag gått ner lite mer för att jag verkligen ska orka spela 52 omgångar och orka ta sprintarna några fler gånger i varje byte.  

Viktnedgången har föranlett långa promenader. 

– Jag har varit ute och gått jäkligt mycket och sedan har jag dragit ner på kolhydrater och äter lite mindre. Nu efter säsong behöver jag inte lika mycket energi. 

– Det är stora ben och stor rumpa som jag har slimmat till lite. Det gör inget om jag sedan tar 240 i stället för 250 i marklyft så länge jag inte tappar power i musklerna. 

I sommarintervjun avslöjar Emil Sylvegård också när han fick fortkörningsböter i slutspelet förra året - något som han erkänner ligger i släkten. 

– Ja, jag tror det men jag har förbättra mig. Det är sådant man får lära sig av.