Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det var läskigt för mig och min familj”

Se tacklingen på Shinnimin
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Här kommer ett glädjebesked från Brendan Shinnimin efter läskiga smällen. 

Samtidigt som Växjöprofilen tackar för det fina stödet från hockeyfamiljen – öppnar han för mer spel den här säsongen. 

– Jag ska göra allt jag kan för att vara med på lördag och säger varken ja eller nej till den matchen nu, säger han till Minhockey.se.   

Det var i lördagens match mot Malmö som Brendan Shinnimin åkte på en riktigt läskig smäll när han tacklades in i sargen av hemmalagets Adam Ollas Mattsson. Matchen avbröts i väntan på att Shinnimin fick bäras av isen på bår och åka till sjukhuset i ambulans. 

Men på måndagen var han tillbaka i Vida arena och berättade för första gången om de otäcka bilderna för Minhockey.se. 

Han mår efter omständigheterna bra. 

– Det var en läskig situation för mig, min familj, för fansen, för spelare och mina lagkamrater. Resultaten som vi har fått har varit positiva men jag har känt mig stel och inte rört mig så mycket, säger han. 

”Väldigt värmande”

Växjöprofilen är van vid att väcka mycket känslor runtom i hockey-Sverige med sin tuffa stil men när olyckan var framme har han känt ett stort stöd även från motståndarsupportrar. 

– Jag vill tacka alla för alla meddelanden som jag har fått. Jag har fått mycket stöd och support från fans och inte bara från våra fans utan från andra lags också. Det är väldigt värmande att se att vi är hockeyfamiljen och att ingen vill se någon bli skadad eller hamna i en sådan situation. 

Han är också hoppfull vad gäller att komma tillbaka i spel redan den här säsongen. Även om han inte var på is under måndagen kunde han träna lite lätt vid sidan. 

– Det är dag för dag som gäller och jag tror inte att jag spelar denna veckan. Jag ska göra allt jag kan för att vara med på lördag och säger varken ja eller nej till den matchen nu. Det här som kommer är den bästa tiden på året och jag vill vara med och hjälpa laget att vinna. 

Växjö har med två omgångar kvar av grundserien parkerat på tionde plats. På lördag inleder laget jakten på en kvartsfinalsplats.