Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kommer att bli desto mer känslor”

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

VÄXJÖ. Både Jack Drury och Marcus Sylvegård stod för varsin assist när Växjö knep första SM-finalen.

Tre vinster till och de kan få lyfta bucklan – vilket är målet.

– Desto längre serien kommer gå, desto mer känslor kommer det bli, säger Marcus Sylvegård.

Inför sista semifinalen ändrade Sam Hallam om i sina kedjor, splittrade på Richard Gynge och Robert Rosén, och fick utdelning.

I första finalen fortsatte de.

Jack Drury sattes mellan Emil Pettersson och Richard Gynge.

– Det var en bra förändring, killarna spelar bra tillsammans och vi känner att vi kan spela hursomhelst egentligen, alla är bra spelare. Kedjorna vi har nu trivs vi väldigt bra i, säger han.

Hur känns det i er kedja?

– Det är väldigt kul, Richard spelar riktigt bra och det gör Emil också. Vi har väldigt kul där ute, försöker spela offensivt men samtidigt stänga ner i försvarszon också.

Samtidigt är det en kedja som bara splittrats några gånger under det senaste året (!) – men alltid hittat tillbaka till varandra.

Det är Växjös unga kedja med Marcus Sylvegård, Pontus Holmberg och Fredrik Karlström.

Och i lördagens match var det de som avgjorde.

– Vi har haft lite stunder när det gått sämre och när det gått bättre, men jag tycker ändå att vår lägsta nivå har höjts lite från förra året och jag tycker att vi kan ta nytta av det i dag, säger Sylvegård.

Det känns som att ni kompletterar varandra väldigt bra?

– Det gör vi, de två är extremt bra skridskoåkare, jag är kanske inte lika bra men har ett bättre skott. Jag tycker vi gör det extremt bra där ute faktiskt, förklarar han.

”En taktisk fajt – känslorna kommer sen”

Första finalen inleddes med en stor Röglepress, men ett avbrott för ett trasigt plexiglas förändrade matchbilden och Växjö fick matchen till var de ville.

– Det är en taktisk fajt, det är ett väldigt ”skillat” lag vi möter, men de är smarta också. Vi ville få ner pucken till deras zon så mycket det gick, de gjorde det tufft för oss... men desto längre matchen pågick blev det bättre på att fullfölja vår gameplan och göra det tillräckligt för att vinna, säger Jack Drury.

Märks det att det är final?

– Ja, det är två bra hockeylag, varje gång vi mött dem den här säsongen märker man att det är en ny nivå men jag tror att i dag känner man att det är final, båda lagen vill mycket och det är snabb och fysisk hockey, det är bra, säger nordamerikanen.

Men när det gäller det fysiska spelet, tyckte Marcus Sylvegård att det saknades en del i den inledande matchen:

– Det blir lätt så, man känner lite på varandra nu i första matchen sen tror jag att känslorna kommer komma mer fram efter matcherna.

Tre vinster kvar. Vad krävs för att ta dem?

– Vi måste stoppa deras framfart ibland, de gör ett bra jobb att hitta farten genom mittzonen, lite tajtare på det för att stoppa dem och sen få mer tid i anfallszon. Varje gång man vill ha mer offensiv så måste man spendera mer tid i anfallszon, avslutar Drury.