Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det känns som vi bara blir giriga nu”

Patrik Sylvegård.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Vissa SHL-klubbar vill förändra spelschemat och flytta vissa matcher som ska spelas före det gyllene datumet 29 september, då alla restriktioner för publik väntas lätta helt.

Men Malmös klubbdirektör Patrik Sylvegård säger nej.

– Det känns som vi bara sitter och blir giriga nu. Ingen har budgeterat med att vi ska ha fulla läktare ändå, säger han.

Premiären är bara tre dagar bort.

De lättade restriktionerna exakt tre veckor bort. Fram till dess ska fem SHL-omgångar spelas.

Vissa lag ”drabbas” hårdare än andra.

IK Oskarshamn ska exempelvis spela fyra hemmamatcher av dessa fem matcherna, Rögle spelar noll hemmamatcher innan dess på grund av sitt arenabygge, medan andra har lite jämnare fördelat.

Patrik Sylvegårds Malmö spelar tre bortamatcher och två hemmamatcher.

Tanken att försöka bryta upp några av dessa har förstås också gått genom Sylvegårds huvud, men han har ändå kommit fram till att hans klubb inte ska gå med på några flyttar.

– Nu blev det lite olyckligt för oss också att MFF ska spela mot Djurgården i fotboll den 18 september, samtidigt som vår hemmapremiär mot Färjestad. Men ”palla” hålla på. Ingen har ju ändå budgeterat med publik på det sättet. Nu känns det som vi alla sitter och blir giriga och ska stöka om snabbt, säger han.

Har andra klubbar sagt att de vill förändra?

– Oskarshamn hade en förfrågan om att inte spela matchen nästa torsdag den 16:e, utan skjuta på den till senare. Men det sa vi nej till. Vi kommer inte heller att försöka flytta några av våra hemmamatcher nu före den 29:e. Det blir tillräckligt stökigt med OS, då Danmark gick dit. Vi kommer ha ett helvete att flytta matcher då.

Men så kommer det bli?

– Vi har fått ett tillstånd att se över det, då vi har tre danska backar i laget.

Den 2 november kommer Chelsea till Malmö för Champions League i fotboll. Samtidigt möter ni Leksand i SHL.

– Det är däremot något som vi håller på att kolla upp. Att lägga den på måndagen istället för den tisdagen skulle alla tjäna på. C More äger rättigheterna till fotbollen och får nog bättre tittarsiffror om det inte krockar med en full SHL-omgång. Men det ligger så pass långt fram och är inte något vi hastigt kommer på nu, säger Malmös klubbdirektör.