Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det här visste du inte om spelarna i Rögle

Vad finns det för personlighetsdrag och eskapader som döljs bakom derbyspelarnas hockeymundering?

Vi lät en mullvad i varje lag berätta något som vi inte vet om alla lagkamrater.

Vem är miljökämpen som stolt sålt bilen för en elskoter?

Vem köper märkeslampor i hemlighet?

Sedan har vi filosofen som funder över existentiella problem. Och kan ni gissa vem mullvaden är?

MÅLVAKTER

35. Roman Will

– Jag har nog aldrig sett en utlänning som är så påläst, och pratar så bra svenska. Han tränar på språket lika mycket som han tränar på isen. Han pratar nog snart bättre svenska än vår norrman som varit i Sverige i fem år. Detta efter bara en och en halv månad. Annars en riktigt snäll kille.

65. Christoffer Rifalk

– Ganska typisk norrlänning. Lugn och jag tror han gillar motorer. Han har tagit ganska stort utrymme direkt och vågar säga till, trots att han är ung och rookie. Är bötesansvarig i laget.

BACKAR

3. Daniel Bertov

– Kungen av massagebordet. Hans namn står alltid högst på listan och han snittar nog fyra massage i veckan. Stort fokus på ljumskarna och golfryggen behöver nog också få lite behandling.

4. Kodie Curran

– Nybliven pappa, och familjen har inte varit här, så han längtar efter dem. Trots att han numera har en otroligt bra form, så tvekar han inte att unna sig en riktigt bra burgare. Han gillar ”Garaget” i Höganäs. Han unnar sig det när han tycker han är värd det.

Foto: SONNY THORESEN / IBL

6. Craig Schira

– En fadersfigur för alla. Inte bara hemma, där han har tre barn. Han är väldigt mycket det man målar upp sin en countrykille. Väldigt ”Laid back”.

7. Erlend Lesund

– Han har varit i Sverige i fem år, men Roman pratar bättre svenska. Jag har fått höra från min tjej att han, lite i smyg, sitter och beställer hem märkeslampor. Det är verkligen inget man kan tro, att han håller på med inredning. 

Erlend beställer lampor i smyg.Foto: AUCTIONET

14. Jakob Bondesson

– Han är lite av en joker i gruppen. Han är alltid glad. Överallt och ingenstans känns det som. Han har sällan så bra koll och tar nog livet ganska lättsamt.

22. Samuel Jonsson

– Han golfar mycket. Sedan spelar han mycket padel. Sedan har han halkat in mycket på gåtor. Samuel och Dennis håller på att springa runt och ställa en massa gåtor. Så nu har jag köpt en bok från Mensa till honom. Han är en tänkare.

33. Niklas Hansson

– Husägare men jag får säga att huset äger honom lite väl. Poolen har strulat, eller är det någon panna dit. Det händer ständigt saker där hemma.

71. Jakob Ragnarsson

– En bra kille. Han har fått slita hårt när han inte fått spela. Han har lånat ut sin cykel till mig när jag behövt, så han är snäll. Sedan är han morgontrött. Har varit sen ett par gånger och fått lite påminnelser.

86. Eric Gelinas

– Svårplacerad. Han är skämtsam här och var. Han är den enda av de äldre som är singel faktiskt!

FORWARDS

11. Mattias Sjögren

– Om Hansson är kontrollerad av huset, så kontrollerar Mattias sitt hus. Man ser aldrig honom för han bygger och har sig där hemma. Händig och han tar nog mycket stolthet i det där, då hans pappa är i byggbranschen. Inte omöjligt att han blir någon byggherre på något sätt efter karriären.

Rögles egen Byggare Bob.Foto: SVT

15. Simon Ryfors

– Han festar inte jättemycket, men är det någon man ska ta rygg på när det är lagfest, så är det han. Han kan leda gruppen åt rätt håll. Gillar att hitta på saker. Sitter inte still och spelar TV-spel på sin fritid, utan vill få saker gjorda.

17. Taylor Matson

– Tillsammans med Craig är han lagets pappa. Han tar hand om Nisse Höglander. Han är trädgårdsmästare med sin tjej och har man tur kan man få tomater, vindruvor eller potatis. Dessutom är han en skeppare och är ute med sin båt. En amerikan som blivit skåning.

18. Dennis Everberg

– Tro det eller ej, men han är en filosof. Han pratar gärna om de stora frågorna. Han pratar gärna om de existentiella problemen som finns. Har du tänkt råd et här, och det här? Det var en bild jag verkligen inte hade. Att han gillar det djupa och gillar det okända. Sedan är han ny på aktiemarknaden och köpte sina första nyligen.

Foto: Shutterstock / Shutterstock

20. Hampus Gustafsson

Han gick ut med GPA (Grait Point Avarage) i college. Det är alltså A i allt, under fyra års studietid. Det är ruskigt, ruskigt bra. En talang, blandat med ett otroligt hårt jobb. Det märks att han är klippsk. Smart och reflekterande, och väldigt trygg i sig själv.

21. Nils Höglander

– Han tränar mycket och hårt. Han påminner mycket om mig själv i den åldern. Han brinner verkligen för hockeyn. Sedan har han inget körkort, än. Han åker runt på sin cykel, och tigger snålskjuts av alla. Men jag tror aldrig han betalar för någon bensin.

24. Kevin Wennström

– Skitbra kille. Rolig! Var på hans studentskiva i somras och det var grymt roligt. Har sin pappa med om omklädningsrummet, eftersom Magnus är målvaktstränare. Men de sköter det riktigt bra, även om pappa förstås får gå och städa upp lite efter honom.

28. Anton Bengtsson

– Han och Erik Andersson kör elskoter. Sedan har han en liten hund som han fokuserar mycket på, och som han är väldigt bra med.

34. Adam Edström

– Lite av en bubblare. Han är 18 år bara, men kommer nog komma in mer i det och har nog ganska mycket kul att säga. Han vill inte ta för sig alltför mycket än. Men mycket potential i gruppen, och även på isen.

38. Erik Andersson

– Lagets miljökämpe. Han åker runt på sin elskoter och har sålt bilen. Han laddar upp den hemma och är väldigt stolt över att stå för det, vilket han ska ha all eloge för.

67. Leon Bristedt 

– En allvetare. Skulle han inte spelat hockey så skulle han nog kunna göra en karriär inom många områden. Är en av få i det här laget som hade kunnat komma upp i en hockeyspelarlön, genom ett vanligt jobb så att säga. Sedan går det inte att komma ifrån att han är otroligt snygg. Det är många som är avundsjuka på både utseende och kropp. Ett skolboksexempel skulle man kunna säga.

72. Daniel Zaar

– Honom finns det otroligt mycket att säga om. Skulle säga att han är en gullegris. Bra, snäll och mysig mot sin tjej. Han gör allt för henne. Det går nog att sätta ordet toffel på honom. Men det är kul att han är kär! Jag har fått hjälpa och guida honom mycket genom livet. Det är tur för honom att han har mig och Ted.

78. Dominik Bokk

– En riktig kvinnotjusare. Det har florerat mycket rykten om att han ska vara väldigt populär hos tjejerna. Han är duktig på svenska och förstår vad man säger. En rolig och lättsam kille.

90. Ted Brithén

– Lagets gubbe. Beroende på hur han sovit och käkat, så kan han gå från glad till grinig. Ibland önskar man att man kunde sätta honom på ”mute”. Han har även mycket idéer om allt och gillar att snacka allt. Inte bara hockey. Men är han less på något, då kommer man få höra det oavsett om man vill eller inte.

Skolboksexemplaret Leon Bristedt. Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN