Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det hade inte hänt med våra ordinarie handskar”

Foto: ANNA-LENA BERGQVIST / BILDBYRÅN

MALMÖ. Lars Bryggman skadade sig i matchen mot München i tisdags när Malmö Redhawks spelade CHL.

Det är andra gången en Malmöspelare skadar handen i en match i CHL, och nu ifrågasätter klubben materialet.

- Jag vill inte säga att det är handskarnas fel, men jag tror inte det hade hänt med våra ordinarie handskar, säger klubbens sportchef Patrik Sylvegård.

Bakgrunden är att i CHL som har hela ligan en leverantör, som tvingar lagen att spela i deras material. Hjälm, tröja, byxor, damasker och handskar.

Det är leverantören Warrior, som flera NHL-lag också spelar med, som gäller när man ska spela i Champions Hockey League, oavsett vilken leverantör man har i SHL.

Förra säsongen skadade sig Erik Andersson i bortamatchen mot Kalpa. Då spelade man i ett par mycket tunna handskar, från samma leverantör.

Samma typ av handskar levererades till Redhawks omklädningsrum i somras. Då skickade materialförvaltarna tillbaka handskarna direkt till Warrior.

- Det sa vi direkt. Vi kan inte spela i de handskarna. Vi vägrade, säger Patrik Sylvegård. 

Vad hände då?

- De skickade en annan variant. En tjockare handske, som skyddar bättre, och sa att dessa är bäst i test, flera NHL-lag spelar med de.

 

LÄS MER: Emil Molin är redo för spel. 

”Skyddar för dåligt”

Vad tycker spelarna om de nya handskarna?

- De tycker fortfarande de skyddar för dåligt. Våra ordinarie CCM-handskar är bättre.

Måste ni spela med Warrior?

- Annars blir det böter. Men att vi ska behöva riskera spelarnas hälsa för att vi har för dåligt material, det uppskattar vi givetvis inte.

Skulle du kunna tänka dig att ta bötern för spelarnas hälsa?

- Det skulle nog vara rätt höga belopp, och sedan blir det förmodligen andra konsekvenser, och så kan vi ju inte ha det heller, att vi bara skiter i regler. Man tycker ändå att det är ett ganska stort bolag, så de borde kunna ta fram bättre grejer. Många spelar med det i NHL och de täcker också skott, säger Sylvegård.

Ett glädjebesked är det dock för Malmö Redhawks. Man befarande först att de krävdes en operation för Lars Bryggman.

Så blir det inte fallet.

Istället kommer han att bli borta i två till tre veckor. Om han blir borta i tre veckor, så kommer han missa samtliga matcher, till och med uppehållet, den 3 november.

- I värsta fall är han borta till och med uppehållet, och åter den 13:e när vi återstartar. Men det finns förhoppning om att han ska kunna spela tidigt, säger Redhawks sportchef. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!