Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det blir en utmaning att behålla de här spelarna”

Rögles sportchef Chris Abbott. Foto: BILDBYRÅN
Rögles lagkapten Craig Schira. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Jonas Ahnelöv. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Rögle har förlängt med flera viktiga spelare i vinter.

Klubben vill behålla även lagkaptenen Craig Schira och Jonas Ahnelöv som har utgående kontrakt – men i Schiras fall får man vänta till efter säsongen på besked.

– Det blir en utmaning att behålla de här spelarna, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

Rögle BK möter efter lite julfirande Örebro borta på annandagen.

Till den matchen får Rögle tillbaka viktiga backduon Craig Schira och Jonas Ahnelöv som är redo för spel efter sina skador.

– Det är skönt. De är en stor del av vår backuppsättning och det har varit tufft att vara utan dem i 6-8 matcher, konstaterar Rögles sportchef Chris Abbott.

Duons comeback är extra viktig eftersom Rögle saknar skadade Ben Youds medan Kodie Curran och Lucas Elvenes (JVM) båda är på landslagsuppdrag. Forwarden Nils Höglander, som petades i den svenska JVM-truppens sista gallring, har fått ledigt mot Örebro, men väntas tillbaka mot Djurgården på fredag.

Med halva serien spelad ligger Rögle tia i tabellen, fem poäng bakom sjätteplacerade Brynäs men också bara två poäng före elvan HV 71.

– Det är en stor chans för oss att hålla uppe tempot med lagen ovanför oss. Vårt mål är topp sex och vi är inte så långt borta från det just nu, säger Chris Abbott.

Kvartetten förlängde

Innan jul fick han och klubben flera positiva besked när viktiga spelare som Ted Brithén, Kodie Curran, Leon Bristedt och Daniel Zaar alla förlängde sina kontrakt.

– Det var jätteviktigt. Vi måste ha ett öga på framtiden, inte minst jag själv, och ett öga på det som händer nu. Vi vill ha den där kärnan i gruppen från år till år. Utmaningen blir att lyckas behålla de killar som vi hoppas få fortsätta jobba med och även att söka nya topptalanger.

Bland spelarna som klubben vill förlänga med finns just Craig Schira och Jonas Ahnelöv.

Men Schira har avböjt förhandlingar om ett nytt kontrakt.

– Jag vill inte se längre än det vi håller på med nu, jag vill inte fundera på det här under säsongen. Så jag kommer att avsluta säsongen och sen åka hem och ta ett beslut, säger Röglekaptenen Schira till Helsingborgs Dagblad.

Abbott om Schira: ”Kommer dröja till maj”

Chris Abbott om Schiras besked.

– Craig Schira har indikerat att han vill åka hem efter säsongen och ta sitt beslut om framtiden då. Det kommer dröja till senare i maj. Det är något jag respekterar. Han har gjort ett bra jobb så jag ser fram emot att han fortsätter göra det den här säsongen, säger Chris Abbott.

Och Jonas Ahnelöv?

– Det är en annan intressant kille som har gjort ett bra jobb för oss och det blir en utmaning att behålla de här spelarna, men vi har varit väldigt nöjda med honom.

I nuläget är det utöver Ahnelöv och Schira Ville Kolppanen, Alen Bibic, Ben Youds, Linus Sandin, Daniel Widing samt lånen Lucas Elvenes och Trevor Mingoia som har utgående kontrakt efter säsongen.

Är du nöjd med hur kontraktsläget ser ut just nu?

– Jag vill inte gå in på det så mycket. Vi är där vi är. Jag är väldigt nöjd med spelarna som har velat förlänga med oss och det är något vi kan bygga på, avslutar Chris Abbott.