Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vår sämsta match – får adla Westerholm”

Johan Olofsson var inte nöjd med sitt lag.
Färjestads Jacob Peterson och Malmö Redhawks Carl Persson.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. Sex raka vinster i ryggen.

Då fick Malmö en mardrömsstart mot Färjestad och tog en rekordtidig timeout.

– Det är en pissmatch. Den är riktigt dålig från vår sida, sa Johan Olofsson.

Men Malmö ryckte upp sig och vann med 4-3 efter straffläggning. 

Färjestad kom närmast från en förlust mot Linköping – men öppnade bortamötet mot formtoppade Malmö Redhawks klart bäst. Hemmamålvakten Oscar Alsenfelt tvingades tidigt till flera bra räddningar.

Redan efter 03.23 begärde hemmatränaren Joakim Fagervall en timeout. Kort senare utnyttjade Daniel Viksten det spelmässiga övertaget genom att göra 1-0 till Färjestad.

– Det var en fin passning från (Victor) Ejdsell, det känns knappt som den ska gå fram. Vi har lite flyt och jag får fram pucken till klubban från skridskon. Sedan var (Oscar) Alsenfelt ur position och det var bara att lägga in den, sa Viksten om sin fullträff. 

Hos Malmölaget var humöret minst sagt ilsket under matchinledningen. När Johan Olofsson intervjuades av C More kallade han den första perioden ”pissdålig” och ”helt bedrövlig”.

– Det är en pissmatch. Det är riktigt dålig från vår sida, konstaterade Olofsson efteråt. 

Men.

Malmölaget lyckades kvittera innan den första perioden avslutades. Färjestadmålvakten Henrik Haukeland kom ur läge och lämnade sitt mål tomt.

Tack så mycket, sa Jesper Jensen Aabo, och sköt 1-1 i tom kasse. 

Malmö Redhawks firar efter matchen mot Färjestad.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Därefter skulle det dröja länge innan den oväntat högljudda restaurangpubliken fick se några nya mål. Först i den tredje och sista perioden började målnäten prassla och fullträffarna dugga tätt. 

Två gånger om tog Färjestad ledningen – två gånger om lyckades skåningarna kvittera. 

Gästerna tog först ledningen via Daniel Viksten, när han tryckte in sitt andra mål för dagen. 

– Vi har powerplay-uppspel och jag fintar att jag ska gå rakt. Sedan försöker jag skjuta högt mot bortre. Det var skönt att den satt, sa Viksten, som inte ens två minuter senare fick se ledningen försvinna igen. 

Då tryckte målglada Ponthus Westerholm in sin första fullträff för dagen. 

”Bara på med rånarluvan” 

Näst på tur att göra mål för Färjestad var Albert Johansson. 20-åringen fick till matchens troligtvis allra bästa avslut, när han prickade krysset bakom Oscar Alsenfelt. 

Men Ponthus Westerholm tänkte inte ge upp Malmös långa segersvit utan en fajt. Den poängstarka Malmöforwarden lyckades – efter mycket om och men – kvittera till 3-3 när det återstod knappt en halv minut på matchklockan.

Matchen avgjordes till sist efter straffar, där målstarka Adam Johnson blev hjälte när han satte segermålet för Malmö Redhawks. Segern är skåningarnas sjunde (!) på raken.

– Detta är en av de sämsta matcherna vi gjort där vi lyckas vinna. Det är bara rånarluvorna på och gå ut och råna lite, sa Johan Olofsson.

Kan ni ta styrka i det då, att ni vinner trots att ni är spelmässigt missnöjda?

– Ja, vi hittar vägar att vinna och det är bara det som gäller under de matcherna vi har kvar. Skulle jag veta att vi vinner varje match, trots att vi spelar så här, skulle jag ta det.

Vad gör att ni hittar en väg att vinna i dag? 

– Ja, vi har Ponthus ”Guden” Westerholm i vårt lag, som vi får adla efter säsongen. Han gör otroligt många viktiga mål och kliver fram för oss. 

”Känns bara tungt”

Segern innebär att Malmö Redhawks har samlat ihop 61 poäng – lika många som Djurgården på åttondeplatsen. Samtidigt skiljer det nu nio poäng mellan Redhawks och Färjestad, med två matcher mindre spelade för skåningarna. 

– Vi gör en bra match, men Malmö är ett krigarlag och krigar till sig två poäng. De gör det bra, absolut, och är ett tufft lag att möta. Vi gör så gott vi kan och har ledningen med 30 sekunder kvar. Det är surt, sa Daniel Viksten.

Ni är nära varandra i tabellen och Malmö har sex raka segrar. Kan ni ändå vara lite nöjda när ni åker härifrån med poäng?

– Nja, just nu känns det bara tungt eftersom vi tappade med 30 sekunder kvar. Vi gör en bra match, men vi blickar uppåt i tabellen och vi behöver trepoängare. Så det är lite surt just nu.

Daniel Viksten själv tillhörde Malmö Redhawks säsongen 2013/ 14, när klubben fortfarande spelare i Hockeyallsvenskan. 

Är det fortfarande speciellt att komma hit?

– Ja, det tycker jag. Men nu var det ett tag sedan jag var här sist, men det är alltid kul att komma hit.