Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är mina bebisar – jag försvarar dem”

Familjen Sylvegård: Emil, Marcus, Hampus, Patrik och Christel.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Familjen Sylvegård har skapat stora rubriker den här säsongen. 

Nu berättar mamma Christel Sylvegård om när hon ljög för domaren för att försvara Marcus efter att han skrikit ”din jävla horunge” till Djurgårdens spelare. 

– Det är mina bebisar de här, det spelar ingen roll hur stora och tunga de är, jag försvarar dem, säger Christel i ”Wikegård vs”. 

I det andra avsnittet av ”Wikegård vs” som sänds på sportkanalen besöker Niklas Wikegård familjen Sylvegård i Malmö. 

Under samtalet hemma i familjens villa kommer givetvis sönerna Emil och Marcus rubrikmakande och kontroverser på isen upp. 

Mamma Christel avslöjar bland annat hur hon ljög för domarna efter att Marcus skrikit ”din jävla horunge” åt spelare i Djurgården, vilket han i efterhand fick två matchers avstängning för. 

– Jag frågade domaren med en gång i restaurangen, hur står det till? Och då sa de, men Christel, vet du inte vad din son har sagt? Då sa jag, nej, fast det visste jag, berättar hon och skrattar. 

– Då försvarade jag Marcus, inte för vad han sagt, för det är inte schyst, men det började med att de trackar Marcus för att han spelar för han är pappas påg och sådär. Det är klart att jag går in i försvarsställning. Det är mina bebisar de här, det spelar ingen roll hur stora och tunga de är. Jag försvarar de, fortsätter hon.  

”Mycket känslor” 

Pappa Patrik Sylvegård berättar också i programmet att sönernas sätt att vara på isen har gett eko i hockey-Sverige. 

– Jag trodde att Emil skulle skapa någon rubrik men ett sådant här fokus på de här.....Men alla klubbdirektörer och sportchefer hör av sig och tycker det är kul. 

Patrik Sylvegård lyfter också fram de känslofyllda matcherna mot Rögle och Färjestad. I matchen mot Färjestad gav sig Marcus in och slogs med flera spelare i Färjestads bås. 

– Ingen blev skadad och det var mycket känslor på läktaren. 

 ”Wikegård vs” sänds på sportkanalen onsdag kväll 21.30.