Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅNFoto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅNFoto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

"Det är för dåligt – är män mot pojkar"

Publicerad

Nollade i Västerbotten.

Då sågar Malmö-tränaren Peter Andersson lagets prestation – totalt.

– Vi viker ner oss, det är för dåligt. Det är män mot pojkar i 60 minuter, säger Andersson

Malmö åkte till Skellefteå i hopp om nya framgångar efter den fina säsongsstarten.

I stället blev det en rejäl kalldusch – då Skellefteå vann med 3–0.

Efter matchen var Malmötränaren Peter Andersson minst sagt tydlig i sin kritik.

– Jag är besviken på laget, jättebesviken på vårt lag. Jag tycker inte att vi tävlar, vi åker hit och är inte beredda på att spela, inte beredda på att ta upp kampen. Vi pratar om att Skellefteå är ett jättebra hockeylag, det är inget snack om det, men vi bjuder på båda målen och tar inte kampen framför mål, säger Andersson.

– Jag var till och med högljudd i morse på genomgången om att vi måste vara extremt hårda, rejäla, tuffa och vara beredda på att ta bort dem. Men vi viker ner oss, det är för dåligt. Det är män mot pojkar i 60 minuter.

"Då kan man inte vinna här"

Hur jobbade ni under matchen för att få bukt på det hela?

– Vi försökte korrigera naturligtvis och påtalade att vi behövde komma bättre, rakare och snabbare ur egen zon. Det blev en liten förbättring och vi lyfte upp spelet lite grann. Men när vi väl får en målchans, jag tror vi har nio ganska bra skottlägen, så missar vi målet på alla nio skotten. Vi träffar inte mål. Var är fokuseringen då?

Var kommer det här ifrån då?

– Vi kanske tror att vi är bättre än vi är. Det här var en jättenyttig läxa för oss, att bli golvade ordentligt.

– Man måste erkänna att man är dålig ibland. Vi har varit bra ibland tidigare, men i dag var vi dåliga och då säger jag det. Vi kommer inte upp i den standarden vi har sagt att vi ska ha i laget. Vi kommer inte upp till den kravbild som vi har pratat om under hela säsongen och som vi haft i de andra matcherna.

Hur går ni vidare?

– Vi analyserar ju alla matcher och visar videoklipp på vad vi inte är nöjda med och sedan får vi förbättra det.

Finns det några särskilda spelare som du tycker vek ned sig extra mycket?

– Jag tänker inte nämna några namn, det tycker jag inte att jag behöver göra. Vi har pratat om att ska man vinna mot Skellefteå så måste alla spelare upp på personbästanivå. Det kanske var två, tre spelare som kom upp i relativt bra nivå och resten gjorde det inte. Då kan man inte vinna här, säger han och fortsätter:

– Jag åkte hit med en känsla att det skulle bli kul och att vi varit bra, att vi kunde skaka Skellefteå bättre. Det är okej att förlora mot Skellefteå för det är ett bra lag, men inte på det här sättet. Det är inte okej.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag