Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är brutalt dåligt – är otroligt besviken”

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

”Domaren avgör matchen” och ”brutalt dåligt.”

Sam Hallam var inte nådig i sin kritik mot domaren Mikael Andersson efter Växjö Lakers övertidsförlust mot Brynäs med 4-3. 

 – Jag är otroligt besviken, säger han.

Efter en start på säsongen som inte alls blev vad Växjö Lakers hade förväntat sig har det vänt en aning för smålänningarna den senaste tiden. Inför lördagens batalj mot Brynäs hade Lakers två raka vinster i SHL – och kunde börja känna doften av en slutspelsplats. 

Men det blev en snöplig övertidsförlust i Gävle, trots att Växjö sköt ett segermål med två minuter kvar. Målet dömdes nämligen bort av domaren Mikael Andersson, ett beslut som Sam Hallam toksågade efter matchen. 

– Det är frågan om han (Mikael Andersson) ska döma mer på ett tag, sa Sam Hallam till C More strax efter slutsignalen.

C MORE: Du tycker det är den digniteten på misstaget? 

– Det är så enkelt, det är inte bara om det är hakning eller inte. Det är en domare som avgör en hockeymatch på det sättet. Om en domare tar en utvisning och det blir mål i powerplay är det svårt att dra den parallellen, men här är det verkligen en man som avgör utgången av matchen och det är brutalt dåligt och jag är otroligt besviken.

”Spelar inte särskilt bra”

Förutom domarinsatsen var Sam Hallam även besviken på hur hans eget manskap tog sig an bortamötet mot Brynäs.

– Vi spelar inte så särskilt bra. Men vi krigar på något sätt till oss en chans att vinna hockeymatchen, säger han under presskonferensen efter matchen. 

– Vi gör ingen stor hockeymatch. Men vi hade kunnat ha nio poäng på tre matcher, om de (domarna) inte panikblåser på slutet.

4-3-förlusten innebär att Växjö Lakers är kvar i tabellens ingenmansland: ovanför nedflyttning, men fortfarande utanför slutspel. Smålänningarna har två poäng upp till Brynäs och Malmö. 

Nästa match för Lakers går av stapeln den 17 december mot topplaget Frölunda.