Derbykaos: ”Vad är det för jävla nivå!”

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Redhawks tränare Peter Andersson.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Årets dyraste investering i Malmö arena havererar – mitt i glödheta derbydramat i SHL.

Då kokar spelarna av ilska.

– Vad är det för jävla nivå! fräser man i Redhawks bås.

Malmö har precis tagit ledningen med 1-0 mot Rögle efter ett välriktat skott av Johan Olofsson i powerplay en minut och 39 sekunder in i andra perioden.

Då, när större delen av de drygt 11 000 på läktarna exploderar i målvrål, släcks mediakuben (eller jumbotronen som den ofta kallas).

Sedan följer två perioder, förlängning och straffavgörande där ingen i arena har ordentlig koll på tid, utvisningar och repriser och annat som normalt visas på den stora skärmen.

Spelarna reagerade skarpt

Efteråt försöker hemmatränaren Peter Andersson skoja bort problemet som blev ett stort störningsmoment för spelare, ledare och publik i upptrissade Skånederbyt.

– Jo, jag har varit med om det innan. Men det var när vi spelade utomhus. De får köpa en ny. Men den här är ganska ny, ler han.

Sanningen är att alla i Malmös och Rögles spelarbås reagerade skarpt mot teknikhaveriet som ingen lyckades lösa.

Petter Arvidson som är fotograf på Bildbyrån befann sig nära isen i direkt anslutning till respektive lag. Han berättar för Kvällsposten om starka reaktioner när ingen får ordning på jumbotronen.

– Jag hörde vad man sa. Det var inga vackra ord, varken från Malmös eller från Rögles sida. "Vad är det jävla nivå!" fräste man i Redhawks bås, säger Arvidson.

Andersson om problemet

Efter den officiella presskonferensen förklarar Peter Andersson att kaoset medförde stora problem under matchen.

– Vi fick titta i telefonerna för att försöka hålla koll på tiden. Och vi visste inte hur många sekunder som var kvar efter utvisningarna. Det är inte optimalt, säger Andersson.

Direkt efter matchen kunde ingen i arenan ge klart besked om vad som orsakade haveriet.