Derbyhjälten: ”Riktigt jävla skönt”

Ludvig Larsson efter sitt första mål i SHL.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Ludvig Larsson firar segermålet mot Malmö Redhawks.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Malmösonen Ludvig Larsson sänkte Malmö Redhawks. 

Med sitt första SHL-mål i slutperioden såg han till att Rögle vann säsongens första derby. 

– Det var riktigt jävla skönt, säger matchhjälten. 

Redhawksikonen Emil Sylvegård berättade på förhand att han såg fram emot att tysta premiärfesten i Catena arena.

Riktigt så blev det inte – eftersom det var Röglestjärnan Ludvig Larsson som fick det sista ordet.

– Det var riktigt jävla skönt, säger matchhjälten själv.

– Jag tror inte att jag skulle kunna tajma det bättre. Det är svårt att förklara känslan, jag tror det mer är en lättnad som man gått och väntat på ett tag. Så klart bygger det självförtroende, man behöver inte hålla lika hårt i klubban och man kan slappna av lite mer. Det var en grej jag behövde göra.

Derbyt blev annars en böljande historia såväl under matchens första som tredje period. Mittakten blev däremot ensidig – där dominerade Malmö Redhawks tydligt och skapade alla de heta chanserna. 

”Det går inte att jämföra”

Men när Ludvig Larsson sköt 2-1 med tio minuter kvar hade rödhökarna inga fler vapen i sin arsenal.

– Det var lite fulspel åt båda håll och sedan var det extra känslosamt för mig när det var Malmö Redhawks vi möter. De har lite fula killar i sitt lag som retar upp en, säger Ludvig Larsson. 

Vad gör det med spelet att där är så mycket folk och en sådan stämning?

– Man får lite mer energi och man blir nog inte trött lika snabbt när publiken hjälper en, så klart. Sedan kan det kanske bli lite mer adrenalin och lite mer fysiskt spel, eftersom adrenalinet pumpar. Speciellt mot Malmö när det blir derby. 

Ludvig Larsson flyttade till Ängelholm och Rögle tidigare under våren efter en succéartad säsong i Dalarna, där han tillhörde Mora IK.

Under sin karriär har Ludvig bland annat spelat collegehockey för Merrimack College och Penn State i Nordamerika.

Nu vet jag inte hur stämningen är när man spelar collegehockey i Nordamerika. Men du hade ingen publik i Mora när du vände tillbaka till Sverige. Var är detta derbyt rent stämningsmässigt i din karriär?

– Vissa collegerinkar har väldigt bra tryck, vissa mindre bra. Men jag tror aldrig jag har varit med om något liknande som det här i Rögle. Det har varit nära, men det går inte att jämföra. Ibland kan man inte höra sig själv tänka.

– Jag tror de flesta hade lite gåshud på benen när vi åkte ut där och fansen började sjunga hymnen. Hade man inte det så ljuger man. Det var mäktigt.

Tack vare lördagens viktoria kan Rögle se tillbaka på tre raka segrar i SHL. Dels mot Brynäs, dels mot Djurgården och nu sist alltså mot ärkefienden Malmö Redhawks. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER