Dennis Rasmussen har tidigare spelat för Växjö Lakers. Foto: MICHAEL BERGGRENDennis Rasmussen har tidigare spelat för Växjö Lakers. Foto: MICHAEL BERGGREN
Dennis Rasmussen har tidigare spelat för Växjö Lakers. Foto: MICHAEL BERGGREN
Dennis Rasmussen under tiden i Chicago. Foto: JEFF ROBERSON / APDennis Rasmussen under tiden i Chicago. Foto: JEFF ROBERSON / AP
Dennis Rasmussen under tiden i Chicago. Foto: JEFF ROBERSON / AP
Foto: KYUSUNG GONG / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: KYUSUNG GONG / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: KYUSUNG GONG / AP TT NYHETSBYRÅN

De värvar hem NHL-svensken

Publicerad
Uppdaterad

Växjö Lakers är nära att landa drömvärvningen.

Enligt uppgifter till SportExpressen återvänder Dennis Rasmussen till klubben och 27-åringen är en tung förstärkning inför SM-slutspelet.

Efter två år i Chicago hamnade Dennis Rasmussen i Anaheim den här säsongen. Den VM-meriterade svensken har spelat 27 matcher för Ducks i vinter och tio färre i klubbens AHL-lag San Diego.

Nyligen blev han uppsatt på waivers och när han passerat där så är 27-åringen fri att skriva på för vilken klubb han vill.

Gör comeback i klubben

Nu är Rasmussen på väg tillbaka till Sverige och SHL igen. Enligt uppgifter till SportExpressen så blir det en comeback i Växjö igen – klubben som han lämnade för spel i Nordamerika efter VM i Minsk 2014.

Bara för några dagar sedan gjorde Växjö klart med forwarden Andy Miele som gjort 27 på 39 matcher för Malmö i vinter.

Konkurrenterna långt bakom

När klubben nu är på väg att göra klart med Rasmussen så sänder man tydliga signaler till övriga SHL-konkurrenter.

Växjö leder ligan i överlägsen stil – 14 poäng före Djurgården på andraplats och hela 20 poäng före Färjestad på tredjeplats.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag