Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De är okunniga och begriper ingenting”

Peter AnderssonFoto: Pär Olert / Bildbyrån
Petter Emanuelssons smäll på Alsenfelt.Foto: C More
Oscar AlsenfeltFoto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Nihlstorp efter matchen mot Luleå.Foto: Johan Svensson

MALMÖ. Oscar Alsenfelt är skadad och det innebär att Malmö Redhawks den här säsongen fått huvudskador på någon av sina målvakter för tredje gången den här säsongen. 

Det får huvudtränaren Peter Andersson att bli vansinnig, som menar på att de här smällarna måste börja granskas.

– Nu får det fan räcka med det här, säger Andersson.

Huvudskadorna för Redhawks del har varit en följetong under säsongen. Det började den 16 augusti på försäsongen när Cristopher Nihlstorp fick en smäll mot huvudet, efter att LHC-spelaren Sebastian Karlsson kört in en Malmöback mot Nihlstorp.

Den 3 november var det dags igen för en smäll mot huvudet, på samma målvakt, under en match mot Färjestad på bortaplan.

Mot Luleå i tisdags kom den tredje smällen för säsongen. Luleåforwarden Petter Emanuelsson tog en genväg, förbi målgården, och rörde då vid Oscar Alsenfelts huvud, som i det läget är mycket utsatt. En situation som även Viasats expert Erik Granqvist haft synpunkter på under veckan.

https://twitter.com/ErikGranqvist/status/1090519303697379328

Andersson förklarar:

– Så här är det. Målvaktens jobb är att titta på pucken. Han ska inte titta efter spelare som kan utsätta honom för en smäll. Framför allt inte i hans målgård. Det är hans område.

– I ett powerplay, då blåser domarna när en spelare är två millimeter innanför målgården. Här har vi en spelare som sneddar genom målgården och med sitt arsle träffar Oscars huvud, vilket i sin tur renderar att Oscar är borta. Det måste stoppas!

"Det måste in någon mer målvaktskunnig"

Hur vill du få stopp på det?

– Jag tycker det är så jävla dåligt att de som granskar matcherna inte tar upp det. De måste vara mer noggranna och det måste in någon mer målvaktskunnig som förstår hur det är att vara målvakt. Det verkar som att ingen där förstår det. Pååkningarna av målvakterna måste granskas och stävjas, säger Peter Andersson, ordentligt irriterad och menar på att det blir andra åtgärder annars.

– Då måste vi börja skaffa slagskämpar som städar upp det här. Vi måste skydda målvakterna bättre. Jag är extremt trött på det här nu, så nu är det dags för dem (Situationsrummet) att välja vilken väg de ska ta.

Vad är det för folk som sitter där nu?

– Okunniga, förmodligen. Som inte ser, och som inte begriper någonting.

Har någon av dina backar ett ansvar för att Petter Emanuelsson genar genom målgården, då han vill komma undan dessa?

– Nej. Ingen av våra har ett ansvar när det gäller pååkningen av Oscar. 

Som följd av detta lånar nu Redhawks in Moras målvakt Isak Wallin, som får backa upp Cristopher Nihlstorp mot Brynäs. 

Men Nihlstorp hade kunnat åka på en skada i samma match. Efter pååkning från en Luleåspelare.

– Ja, du ser. Då hade vi inte haft någon målvakt alls. Då står man där. Nu är det dags att man tar tar i det här och skyddar målvakterna, säger Malmötränaren.

 

LÄS MER: "Jag var sjukt sugen på att smälla till honom"