Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dansk-duo avgjorde för Malmö Redhawks

Jesper Jensen blev matchens enda målskytt när Redhawks slog HV 71 hemma i Malmö.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jesper Jensen Aabo åkte på en sen tackling, gick ut, kom tillbaka och assisterade till matchens enda mål.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

En jämn tillställning i Malmö arena slutade med en hemmaseger.

Danskduon Jesper Jensen och Jesper Jensen Aabo blev stora segerkreatörer tillsammans med en otrolig Oscar Alsenfelt. 

– Han ger oss chansen att vinna varje kväll, säger Jesper Jensen efter matchen.

Efter en trevande inledning på den första perioden växte båda lagen in i matchen – trots en hel del avblåsningar för offside och icing var det hemmalaget som skapade de vassaste målchanserna. 

Matchen hettade dock till i både intensitet och tempo under den andra perioden. Frederik Storm visades ut i sammanlagt fyra minuter, varpå HV 71 fick ett gyllene läge att dra nytta av det numerära överläget. 

Redhawks svarade dock för en mycket stark defensiv insats genom ett uppoffrande och disciplinerat spel – HV 71 spelade mest runt och kom inte till några riktigt hundraprocentiga avslut. 

Det var dock bortalaget som såg ut att ha tagit ledningen när Linus Fröberg förvaltade en kontring på absolut bästa sätt. Målet videogranskades och underkändes sedan då Linus Sandin befunnit sig inne i målgården. 

Dansk succé för Redhawks

Intensiteten skruvades upp ytterligare ett snäpp i början av den tredje perioden när Redhawks inledde med ett powerplay. Det blev dock ingen utdelning – samtidigt skadades Jesper Jensen Aabo efter en sen tackling av Didrik Strömberg. 

Dansken tog sig av för egen maskin men gick direkt mot omklädningsrummet för att kollas till. Aabo kom sedan tillbaka och fortsatte matchen.

– Jag kom in lite lågt i situationen, det är mitt eget fel faktiskt. Att tacklingen kom var inget konstigt, det får man förvänta sig. Jag slog i sargkanten och bärjade blöda. Det var raka vägen ut i omklädningsrummet för att sy tre stygn, sen snabbt ut igen, säger Jesper Jensen Aabo och skrattar.

– Jag fick nästan skynda på läkarna där inne, det kändes som att jag var borta hur länge som helst. Vi är inte fotbollsspelare – det är bara att sy och sen ut igen!

Nio poäng av nio möjliga

Dansken skulle fortsätta att stå i händelsernas centrum – han assisterade nämligen sin landsman och namne Jesper Jensen till Redhawks ledningsmål i mitten av den tredje perioden. Tät trafik skymde Jonas Gunnarsson och pucken hittade till slut in i nät. 

– Det är sådana här matcher som är roliga att spela. Ibland är det så enkelt som att bara slänga pucken mot kassen och då händer det grejer. En stor dansk dag i dag – danskarna med ett mål, en assist och så Kim Staals hyllningar innan matchen!

Tredje raka segern för Redhawks som går till julledighet med en Oscar Alsenfelt i absolut toppform. Dagens match var den andra raka där han höll nollan.

– Insatsen är väl så där, men helt okej att avsluta veckan med nio poäng av nio möjliga, säger Oscar Alsenfelt.