Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Då prövas Jakob Liljas dom i Högsta domstolen

Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hockeyspelaren Jakob Lilja överklagade hovrättens dom för misshandel och fick prövningstillstånd i Högsta domstolen. 

Nu står det klart att det blir en ny muntlig förhandling onsdagen den 30 maj. 

– Jakob hoppas på att bli helt frikänd eller lindrigare påföljd, säger advokaten Mats Tornéus. 

Det var i mars 2015 som Jakob Lilja delade ut en crosschecking i nacken på Malmös Jens Olsson. Lilja blev avstängd tio matcher av ishockeyns Disciplinnämnd men händelsen togs även upp i civil domstol. 

Där har den dåvarande Röglespelaren fällts för misshandel i först tingsrätten och sedan hovrätten och dömts till villkorlig dom och dagsböter. 

Efter domen i hovrätten överklagade Mats Tornéus, Jakob Liljas advokat, till Högsta domstolen och i slutet av mars beviljades prövningstillstånd. 

Glad över ny muntlig förhandling 

Men nu är det också klart att det blir en ny muntlig förhandling i Högsta domstolen i Stockholm. Den kommer äga rum onsdagen den 30 maj. Drygt två år efter själva händelsen. 

– Det har varit en lång process med Jakob är väldigt glad över att det prövas i Högsta domstolen och att han beviljats en ny muntlig förhandling. Det är ovanligt, säger Mats Tornéus som då kommer vara på plats tillsammans med Jakob Lilja. 

– Jakob hoppas på att bli helt frikänd eller få en lindrigare påföljd. Det är väldigt positivt att man tar upp det så att vi får ett prejudikat, fortsätter advokaten.