Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Då får man kosta på sig ett sådant leende”

Foto: PAVEL KOUBEK / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

ÖREBRO. Första trepoängen i SHL sedan den 18 november. Malmö Redhawks tre poäng i i Behrn Arena var efterlängtade, och då var det tidigare petade spelare som klev fram.

– Så här önskar man att varje spelare tar en petning, säger Martin Filander, assisterande tränare.

Malmös tränare har inte dragit sig för det. Man har petat undan spelare, med stora lönekuvert, som helt enkelt inte har presterat. Nichlas Hardt, Frederik Storm och Max Görtz har flera gånger helt lämnats utanför matchtruppen.

Mot Örebro var det Görtz och Storm som fixade segern, med sina mål.

– De här är bättre än innan. Då ser man också att produktionen kommer. Storm är nog vår bäste spelare just nu, och de spelarna som varit petade har kommit in med en jäkla energi. De har tränat hårt och tagit det på ett proffesionellt sätt, säger Filander.

Hur ska man ta en petning?

– Man ska inte gnälla, och säga att det är fel av tränarna. Man ser till att göra någonting åt det. Är man bäst, så blir man inte bänkad. Man kan bara gå till sig själv.

Max Görtz: ”Det har hjälp mig”

Det har också Frederik Storm och Max Görtz gjort.

Då blir det också resultat i poängkolumnen.

Frederik Storm har producerat en hel del mål på sista tiden, och det har även Max Görtz gjort. Faktum är att Görtz gjort tre poäng, de senaste tre SHL-matcherna och varit en bärande spelare i offensiven.

– Jag känner mig piggare på isen. Men grundkondition hjälper mig mycket. Så som jag tränar nu, kommer jag förmodligen att träna resten av min karriär, säger Görtz.

Varför tränade du inte så här i början av säsongen?

– Min rygg har krånglat. När jag blivit kvitt de besvären, så har jag kunnat fokusera mer på konditionen. Det har hjälpt mig väldigt mycket. 

Första målet på nästan två månader

Då har Max Görtz ändå störts av en hjärnskakning under tiden. För två veckor sedan råkade han ut för en kollision med en HV-spelare, och det blev bara 1.37 i speltid. Då hade han redan hunnit fixa en assistpoäng.

Men han var tillbaka mot Rögle, gjorde poäng. Mot Örebro kom dessutom första målet sedan den 18 oktober. Då plockade han fram sitt bredaste leende när han kunde raka in en sargretur från Carl-Johan Lerby.

– Det var ett tag sedan jag gjorde mål, så då får man kosta på sig ett sådant leende. Men jobbar man hårt, så kommer produktionen. Det är klart det ger självförtroende, säger Görtz och lovar en annan sida av sig själv andra halvan av säsongen.

– Det är gasen i botten som gäller!