Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chris Abbott: ”Kan behöva värva en offensiv spelare”

Chris Abbott, Rögles sportchef.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Nils Höglander.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Adam Tambellini.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Ben Smith är tillbaka i Tyskland. Nils Höglander kan försvinna så snart det vankas NHL-camp. 

Men än så länge sitter Chris Abbott lugnt i sportchefsbåten. 

– Vi undersöker vart vi står, säger han.

Ben Smith plockades in till Rögle som en korttidslösning när succényförvärvet Adam Tambellini gick sönder efter tre SHL-omgångar. Och trots att Rögle tidigt signalerade att 32-årige Smith gärna fick stanna kvar i Ängelholm blev det ingen fortsättning. 

Med en offensiv pjäs borta från truppen håller Rögles sporchef Chris Abbott ögon och öron mot marknaden. Men än så länge råder ingen panik.

– Jag skulle säga att vi undersöker vart vi står. Vi vet ju också att Vancouver kan komma att plocka tillbaka Nils Höglander till deras camp. Men när det kan bli av vet vi inte, säger han. 

– Så det är möjligt att vi tar in någon. Men jag vet inte om jag kan säga att vi aktivt söker någon att plocka in nu direkt. 

”Behöver inte nödvändigtvis en center” 

Chris Abbott berättade redan inför SHL-säsongen att han var på jakt efter en center till sitt truppbygge. En jakt som fortfarande är pågående, om än under annorlunda förutsättningar nu jämfört med för några veckor sedan. 

– Vi har sagt från början att det finns möjlighet att plocka in en offensiv spelare. Oavsett om det är en center eller inte, säger sportchefen. 

Chris Abbott lyfter även fram att det internt i Rögle-truppen finns möjlighet att rotera in spelare på nya positioner. Adam Tambellini kan spela såväl ytterforward som center – och kan vara tillbaka från sin skada redan på lördag, när Rögle (eventuellt) tar emot Växjö Lakers på hemmais.

– Vi har Tambellini som kan spela i mitten också. Anton Bengtsson kan dessutom flytta ut och spela på kanten. Så vi behöver inte nödvändigtvis plocka in en center. Men vi kan komma att behöva plocka in en ny offensiv spelare, säger Chris Abbott. 

Tidigare under onsdagen stod det även klart att Rögles inställda match mot Djurgården på torsdag har fått ett nytt speldatum. Bataljen kommer gå av stapeln den 21 december, meddelar SHL på sin hemsida

SE MER: Nils Höglander om sin målgest i Tre Kronor: ”Tysta ned dem”