Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Cam Abbott: ”Det är inte slutspel för mig”

Cam Abbott. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Daniel Bertov efter sitt mål mot Brynäs i senaste matchen. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Första ”slutspelet” på 25 år för Rögle men Cam Abbott är inte nöjd. 

– Det är play in och inte slutspel för mig och det är inte vårt mål för säsongen utan det är ett steg för oss. Vi ska inte vara nöjda med att stanna där, säger tränaren som har samma lag att tillgå i Skånederbyt som i segern över Brynäs senast.  

Rögle kommer med två raka segrar i bagaget till säsongens fjärde Skånederby. 

Senaste derbyt vann Rögle med 6-4 men innan dess har Malmö gått segrande ur de första två bataljerna. 

Hos Rögle är nära nog samtliga spelare fit for figth. 

– Alla är friska förutom Jonas Ahnelöv så alla som var med senast mot Brynäs är redo igen, bekräftar tränaren Cam Abbott. 

– Det är en bra känsla just nu i laget och en bra träning i dag inför derbyt. Vi fick en skön vinst mot Brynäs i lördags men den har vi lagt bakom oss nu, sa Abbot efter måndagsträningen.

”Stannar i omklädningsrummet”

Cam Abbot ser fram emot en full arena i Malmö men Rögletränaren är inte nöjd med att laget har säkrat en plats i slutspelet utan nu är siktet inställt på topp sex. Och då krävs det tre poäng mot Malmö först och främst. 

– Det är play in och inte slutspel för mig och det är inte vårt mål för säsongen utan det är ett steg för oss. Vi ska inte vara nöjda med att stanna i play in, betonar tränaren. 

Vad är ert uttalade mål för säsongen? 

– Vi har ett lagmål men det stannar i omklädningsrummet, det är så det är. Men vi kan tävla hårt och vinna mot alla lag i SHL. 

Rögle har med två matcher kvar av grundserien fyra poäng upp till sjätteplatsen, som Skellefteå har parkerat på. Skellefteå och Rögle möts dock i sista omgången, dessförinnan ställs Skellefteå mot Växjö på bortaplan.