Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Calofs nya målsuccé – straffade Brynäs

Andrew Calof matchvinnare för Växjö.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Jesper Jensen bröt sin långa måltorka mot Växjö.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Andrew Calofs målsuccé fortsätter i Växjö Lakers.

Forwarden tog matchen mot Brynäs till sudden – och avgjorde sedan i straffläggningen.

– Jag är glad över utgången, men vi har lite mer att jobba med, säger Andrew Calof till C More.

Växjö går till julledighet med en tiopoängsledning i SHL efter en ny straffseger mot Brynäs.

En svängig och chansrik match bjöd på sex mål under ordinarie tid där Brynäs förstakedja med Jesper Jensen (första målet sedan 28 september), Kevin Clark och Drew Miller såg till att gästerna hade en 3–1-ledning halvvägs in i matchen.

– En välspelad match med två lag som bjuder upp till en bra match. Men det känns surt. Vi ska kunna bevaka en 3–1-ledning lite bättre, suckar Brynästränaren Tommy Sjödin i C More.

Fasth räddade straff

Växjö såg slaget ut, men kom tillbaka. Med tio minuter kvar kvitterade formstarke Andrew Calof med sitt 15:e SHL-mål den här säsongen.

Landslagsmålvakten Viktor Fasth stod för en jätteparad i slutsekunderna av tredje och fortsatte sitt storspel i den mållösa förlängningen och straffläggningen där han räddade Clarks straff.

När Andrew Calof överlistade Linus Fernström, som ersatte David Rautio efter första perioden, kunde Växjö ta bonuspoängen.

– Det var inte vår bästa 65 minuter i år, men varje gång du kan gå in i ett uppehåll med en bonuspoäng är viktig. Jag är glad över utgången, men vi har lite mer att jobba med, säger matchvinnaren Calof till C More.

– Det är alltid kul att göra mål, särskilt när man hjälper laget att vinna. Det är skönt att gå in i jul med den sköna känslan.

Nära sitt personbästa

Den 26-årige kanadensaren gjorde bara sex mål i Skellefteå i fjol. Nu ligger han tvåa i skytteligan med 16 mål för Växjö efter halva säsongen, bara tre ifrån sitt personbästa i Skellefteå 2015/16.

Någon bra förklaring till varför det har lossnat har han dock inte.

– Jag har inget bra svar. Målen kommer i klump och det har varit flera matcher i rad där jag inte gjort något mål, och några där jag gjort flera mål. Förhoppningsvis blir det fler av dem där jag gör många mål, säger han till C More.

– Det känns som att det går upp och ner, men så länge de går in och vi vinner och framför allt om de finns där när det är dags för slutspelet så kommer vi vara nöjda.