Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Den tar riktigt illa – han har jätteont...”

Zamorsky leds ut av sina lagkamrater.
Foto: Johan Svensson
Jonas Arntzen.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Malmö fick en drömstart mot Örebro.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Malmö tog tre poäng genom att slå Örebro med 5–3 i torsdagens SHL-möte.

Detta sedan de fått hemmalagets målvakt utbytt i första perioden och drabbats av ett matchstraff.

– En riktigt bra match. Första perioden är riktigt bra, säger tränaren Tomas Kollar.

Malmö fick en drömstart i torsdagens möte med Örebro i SHL.

För i den första perioden gick laget upp till en 3–0-ledning.  Detta efter att Lance Bouma först gjort 1–0. Därefter spelade samme Bouma fram Marcus Sylvegård till 2–0.

Efter det målet tog det endast två och en halv minut innan Eric Engstrand satte 3–0-pucken. Ett mål som fick Örebro att byta målvakt.

– En riktigt bra match. Första perioden är riktigt bra, säger Tomas Kollar efter det som blev en seger för Malmö.

– Vi åker hela vägen i alla lägen. Det gör oss stabila.

Men i mellanakten kom Örebro tillbaka, sånär i alla fall.

För de gick nämligen upp till 3–2 innan Malmö utökade till 4–2 genom Pathrik Westerholm. Men Malmö var illa ute i slutet av andra perioden och i början av tredje.

Detta sedan Lance Bouma dragit på sig ett matchstraff strax före paus. Detta då han delat ut en knätackling mot Tomas Zámorský som tvingades utgå.

– Det är en bentackling, den tar riktigt illa. Zámorský har jätteont och Enroth är riktigt irriterad, sade C Mores Stefen Klemetz i sändningen.

Kollar: ”Tycker det är märkligt”

Dock kunde Örebrotränaren Niklas Eriksson inte ge någon uppdatering om backen

– Ingen diagnos. Det var inget glapp i knäet. Och det var väl positivt. Vi hoppas på honom i nästa match. Men det är för tidigt att säga.

Matchen då? Den vann Malmö till sist med 5–3 efter att Nick Ebert först reducerat för Örebro och Fredrik Händemark punkterat matchen för Malmö. 

– Skulle tippa på 80-20-fördel i duellerna. Då är det svårt att spela. Jag tycker vi är för bekväma. Om vi inte kommer upp i bättre tävlingsnivå i kommande matcherna, så kommer vi torska de också. Jag tycker inte vi förtjänar att vinna idag, säger Niklas Eriksson.

Samtidigt var Tomas Kollar, vars lag nu har lite andrum till bottenkonkurrenterna, något kritisk till domarnas bedömningar under matchen.

– Jag tycker det är märkligt att Örebro har fem powerplay. Vi har bara ett. Märkligt med tanke på att jag tycker vi för matchen, säger Kollar.

Ur arkivet: ”Jag är Jagr – vill spela i Sverige igen”