”Är snäll – säger att det var jämnt”

Se intervjun med tvåmålsskytten
Mif-tränaren Joakim Fagervall var kritisk efter lördagens förlust mot Brynäs.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Brynäs firar ett av två mål mot Malmö Redhawks.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

MALMÖ. Nick Olesen blev hjälte för Brynäs. 

Dansken satte båda målen när Gävlelaget bortaslog Malmö efter förlängning.

– Vi spelar på ett sätt som är bekymmersamt att se, säger Mif-tränaren Joakim Fagervall. 

Några kilometer bort i centrala Malmö blev det oavgjort för guldjagande MFF mot BK Häcken

Men i Hyllie var det i sedvanlig ordning hockey som gällde, utan en tanke på vem som ska få lyfta Lennart Johanssons pokal nästa månad.

Inför lördagens batalj mellan Redhawks och Brynäs passade hemmalaget på att hylla sina guldlirare från 1992 och 1994. Därför var det också ovanligt välfyllt i Malmö arena – en bit över 8 000 supportrar var på plats.

Men publikanstormningen till trots lämnade den hockeymässiga underhållningen lite att önska. Åtminstone under den första perioden, som blev mållös.

– Om du inte gör rätt saker hela tiden går momentum till det andra laget och det hände i dag. I den första perioden var hemmalaget riktigt starkt och vi kunde inte hålla i pucken, säger Brynästränaren Mikko Manner.

I stället fick hemmasupportrarna hålla inne med måljublet fram till lite drygt åtta och en halv minut hade passerat av mittperioden. 

Då lyckades hemvändaren Fredrik Händemark frispela kedjekompisen Lance Bouma, som inte gjorde något misstag utan överlistade bortamålvakten Veini Vehviläinen.

”Det var ett väldigt långt byte ...”

Brynäs försökte vaska fram en kvitteringspuck och växlade upp under slutet på den andra akten. Gävlelaget lyckades bland annat parkera i offensiv zon under lite drygt tre raka (!) minuter, utan att Malmöspelarna fick undan pucken. 

– Ja, det var ett väldigt långt byte. Alla gjorde ett bra jobb och spelade tajt. Vi lyckades ta oss igenom det, säger målskytten Bouma. 

Ett fullt lika bra jobb gjorde Malmöspelarna inte i början på den tredje perioden. Pausen hade knappt hunnit ta slut innan dansken Nick Olesen spelades fram av Greg Scott och satte sitt andra mål för säsongen.

Fullträffen blev matchens sista under ordinarie tid och det krävdes till sist förlängning för att kora en vinnare i Malmö arena. Då blev Olesen själv stor matchhjälte, när han satte det matchvinnande målet som betydde 2-1 till Brynäs. 

– Jag tycker att Brynäs är så mycket bättre än vad vi är i dag. Vi är med och sprattlar i första perioden, sedan tycker jag att vi ser trötta ut, säger Malmötränaren Joakim Fagervall, och fortsätter:

– Vi spelar på ett sätt som är bekymmersamt att se. Jag tycker inte vi tar någon utveckling, jag trodde vi skulle lära oss något i Karlstad där vi fick med oss poäng genom ett hårt krig. I dag tror jag inte vi vinner en enda närkamp på de första 40 minuterna.

Fagervalls besvikelse: ”Vi har tur”

Förlusten var Malmö Redhawks fjärde under de fem senaste SHL-bataljerna. Skåningarna parkerar på en tiondeplats i tabellen, med 24 inspelade poäng på 20 omgångar.

– Han (Mikko Manner) är snäll när han säger att det är en jämn match. Vi har tur som får med oss poäng i dag, så dåliga tycker jag vi är. Brynäs gör oss dåliga för de åker mycket skridskor och vinner mycket närkamper. Vi ser tomma ut, helt vilsna och ängsliga. Jag har ingen aning varför. 

– Det är någonting som inte synkar och det bekymrar mig. 

Fagervall får hoppas hans lag hinner synka under veckan som kommer. Den 25 november står det nämligen hemmaderby mot ärkerivalen Rögle BK på matchmenyn.

TV: SE FLER SPORTNYHETER


Följ med till Edsbyn – bandyns stolthet