Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brynäs släpper talangen: ”För hans utveckling”

Marcus Westfält ska spela för KHK resten av säsongen.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Marcus Westfält.Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN

Matt Carey lämnar Karlskrona för Rögle och redan nu har ersättaren presenterats.

18-årige Marcus Westfält hämtas in från Brynäs resten av säsongen.

– Vi känner att det bästa för hans utveckling att få ännu fler minuter på seniornivå, säger Brynäs sportdirektör Andreas Dackell i ett pressmeddelande.

På torsdagsförmiddagen meddelades att Matt Carey tar steget upp till SHL och därmed lämnar Karlskrona HK och Hockeyallsvenskan.

För att fylla luckan har KHK valt att plocka in Marcus Westfält från Brynäs. 18-åringen är aktuell för spel redan i fredagens match mot Almtuna, skriver klubben på sin hemsida.

Brynäs släpper Westfält

Westfält ses som en stor talang och är draftad av Philadelphia Flyers. I Brynäs har han däremot haft svårt att få rejält med speltid.

– Marcus är en väldigt klok och smart hockeyspelare, men just nu är konkurrensen för hård hos oss för att han regelbundet ska få fler minuter så vi känner att det här är det bästa för hans utveckling, säger Brynäs sportdirektör Andreas Dackell.

För Westfält själv är speltid det som avgör.

– Jag vill vara i Brynäs och hjälpa till att vinna matcher här. Men det är svårt att ta en plats när laget har spelat så bra och när det här dök upp kändes det som rätt för mig. Med mer speltid kan jag utvecklas mer, säger han till Brynäs hemsida.