Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bröt sitt kontrakt – nu är Ledin klar för Luleå

Per Ledin. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Per Ledin. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Per Ledin bröt kontraktet med Karlskrona HK på måndagen av personliga skäl.

På tisdagen presenterades han som Luleås senaste värvning.

– Med sin rutin vet han förutsättningarna och kommer ge järnet på träningarna och vara redo för spel när det blir aktuellt, säger Luleås sportchef Stefan "Skuggan" Nilsson i ett pressmeddelande.

Så sent som den 18 december skrev Per Ledin på för Karlskrona HK och planen var att det rutinerade forwarden skulle lyfta laget från bottenträsket i SHL.

Mindre än två månader senare meddelade klubben att parterna bryter kontraktet. Personliga skäl ligger bakom, skrev klubben i ett pressmeddelande.

Samtidigt framkom uppgifter om att Ledin var aktuell för en flytt till Luleå, vilket kom som en överraskning för Karlskronas sportchef Patric Larsson.

– Vi fick en indikation under måndagen. Det är helt av personliga skäl som han väljer att bryta sitt kontrakt. Jag väljer att inte kommentera vad det handlar om.

– Men att han skulle vara klar för en annan klubb har jag inte hört. I vårt samtal nämndes inte Luleå. Men det är inte därför han bryter. Det vet jag, sa Larsson till blt.se på måndagskvällen. 

Ledin klar för Luleå

På tisdagsförmiddagen står det trots allt klart att Ledin dkrivit på för Luleå. På sin hemsida meddelar Luleå att Gustav Rydahl lämnar klubben och ersätts av Ledin.

– När nu alla våra forwards blivit tillgängliga för spel igen så har Gustav Rydahl framfört en önskan om att få lämna Luleå Hockey, för att därigenom kunna komma åt mer speltid. När det sedan stod klart att Per Ledin avslutat sitt avtal med Karlskrona och hörde av sig till oss om att han ville spela här så kunde vi gå med på Gustavs önskan, säger Luleås sportchef Stefan "Skuggan" Nilsson i ett pressmeddelande.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!