Per Ledin. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅNPer Ledin. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Per Ledin. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Per Ledin. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNPer Ledin. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Per Ledin. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Bröt sitt kontrakt – nu är Ledin klar för Luleå

Publicerad

Per Ledin bröt kontraktet med Karlskrona HK på måndagen av personliga skäl.

På tisdagen presenterades han som Luleås senaste värvning.

– Med sin rutin vet han förutsättningarna och kommer ge järnet på träningarna och vara redo för spel när det blir aktuellt, säger Luleås sportchef Stefan "Skuggan" Nilsson i ett pressmeddelande.

Så sent som den 18 december skrev Per Ledin på för Karlskrona HK och planen var att det rutinerade forwarden skulle lyfta laget från bottenträsket i SHL.

Mindre än två månader senare meddelade klubben att parterna bryter kontraktet. Personliga skäl ligger bakom, skrev klubben i ett pressmeddelande.

Samtidigt framkom uppgifter om att Ledin var aktuell för en flytt till Luleå, vilket kom som en överraskning för Karlskronas sportchef Patric Larsson.

– Vi fick en indikation under måndagen. Det är helt av personliga skäl som han väljer att bryta sitt kontrakt. Jag väljer att inte kommentera vad det handlar om.

– Men att han skulle vara klar för en annan klubb har jag inte hört. I vårt samtal nämndes inte Luleå. Men det är inte därför han bryter. Det vet jag, sa Larsson till blt.se på måndagskvällen. 

Ledin klar för Luleå

På tisdagsförmiddagen står det trots allt klart att Ledin dkrivit på för Luleå. På sin hemsida meddelar Luleå att Gustav Rydahl lämnar klubben och ersätts av Ledin.

– När nu alla våra forwards blivit tillgängliga för spel igen så har Gustav Rydahl framfört en önskan om att få lämna Luleå Hockey, för att därigenom kunna komma åt mer speltid. När det sedan stod klart att Per Ledin avslutat sitt avtal med Karlskrona och hörde av sig till oss om att han ville spela här så kunde vi gå med på Gustavs önskan, säger Luleås sportchef Stefan "Skuggan" Nilsson i ett pressmeddelande.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag