Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brithén tvingas till ny operation

Bottenlaget Linköping vann överraskande mot Rögle efter förlängning. Se höjdpunkter på Expressen TV.
Ted Brithén.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Ted Brithén och Dennis Everberg.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Ted Brithén har drabbats av ett bakslag.

Röglestjärnan tvingas till en ny operation.

– Jag har gått på antibiotika men det har inte gett med sig, säger han till klubbens hemsida.

SHL-tvåan Rögle har inlett säsongen strålande men för Ted Brithén har det varit desto tyngre. Centern fick ett skott i ansiktet redan i premiären och tvingades till operation där käken fixerades med skruvar och metallplatta.

Den senaste tiden har han stegrat träningen och på tisdagen kunde han gå för fullt.

Någon comeback i torsdagens bortamatch mot HV 71 blir det ändå inte. Och det blir inte heller något spel i lördagens hemmamatch mot Frölunda.

– Jag känner mig jättebra på isen och hela den biten. Jag känner mig verkligen redo för match. Men tyvärr har det blivit en liten komplikation så jag kommer behöva göra en operation och ta bort plattan och skruvarna i käken. Sen får jag se hur lång processen blir efter den operationen. Det är inget jättestort ingrepp. Det tar 20 minuter eller en halvtimme. Sen ska jag återhämta mig och läka i munnen. Jag hoppas att det inte är allt för lång tid kvar innan jag kan spela match, säger Brithén till Rögles hemsida.

Dennis Everberg saknades

I nuläget är det oklart när Brithén kan göra comeback.

– Vi får ta det dag för dag efter operationen. Man vet ju inte innan man öppnat upp och ser hur det ligger till med plattorna och skruvarna.

– Jag har haft ett hål i munnen sen operationen. Det har blivit lite varbildning. Jag har gått på antibiotika men det har inte gett med sig. Det ger fortfarande ut lite var ur det här lilla hålet som jag har. Då måste man helgardera sig och ta bort plattan. Annars hade man haft plattan kvar hela livet, säger Brithén.

Dennis Everberg, som för två veckor sen fick en hjärnskakning efter ett slag i ansiktet från Djurgårdens Marcus Högström, ser inte heller ut att kunna göra comeback på torsdag. Han saknades på tisdagens träning, rapporterar Helsingborgs Dagblad. 

MER SPORT: Bråk efter den brutala hämndtacklingen

Här tar Nacka-spelaren sats och hämnas med crosschecking i huvudet.