Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brithén: ”Kommer bli ännu bättre på lördag”

Ted Brithén gjorde slutspelscomeback mot Växjö Lakers.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Han blev kvar hemma i Skåne under Rögles två första finalmatcher – men när det väl vankades hemmamöte fanns Ted Brithén på isen.

Och kanske var det en Brithén-effekt som uppenbarade sig?

Rögle vann nämligen med 5-1. 

– Nja, jag gjorde inte något speciellt där ute, säger den ödmjuka centerstjärnan.

Ted Brtihén har fått följa finalseriens två första holmgångar från sidan efter att han fick en smäll mot huvudet under den fjärde semifinalen mot Skellefteå

Men på torsdagskvällen var det dags för comeback. 

När Rögle släppte sin laguppställning dryga timmen innan nedsläpp fanns Brithéns namn på centerplats – till de grönvita supportrarnas stora förtjusning. 

– Det är kul! Nu försöker man bara stanna i nuet en stund. Men vi vet att det är mot nästa match vi ska fokusera, säger Brithén, och fortsätter: 

– Men det är klart det är häftigt. Både med supportrarna som tutade på oss på parkeringen innan matchen och sången under uppvärmningen. Jag tror det kommer bli ännu bättre på lördag när det blir en tidigare match.

”Inte bra att njuta för mycket”

Om det kanske fanns någon Rögle-anhängare som tappade guldhoppet efter de dubbla förlusterna i Småland så har de nog kommit på andra tankar nu. 

Torsdagskvällens hemmamöte mot Växjö Lakers slutade med en övertygande 5-1 seger

– Det är inte bra att njuta för mycket. Det gäller verkligen att hålla sig inom en fin balansgång, säger Ted Brithén.

Hur kändes det ute på isen?

– Bra! Jag tycker vi hanterade matchen bra som lag, vi spelade konsekvent och gjorde det vi skulle göra. Vi sa det efter förra matchen; att vi redan då spelade bra men vi behövde bara bli lite effektivare.

Ted Brithén tackar den lilla logepubliken efter segern mot Växjö i den tredje finalmatchen.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ted Brithén vände hem till Rögle sent under säsongen och hann bara spela åtta SHL-matcher i grundserien. 

”Försöker bara spela smart”

Sedan slutspelet påbörjades har det blivit ytterligare nio tillställningar för Brithén, som har gjort fyra poäng (ett mål och tre assist).

– Det kändes okej, säger Brithén om sin egen insats:

– Det är alltid speciellt att komma tillbaka efter tio dagar, eller hur många dagar det nu har varit. Men jag som center försöker bara vinna tekningar och göra grunderna, sedan skickar jag fram vingarna och försöker spela smart.

Var det jobbigt att följa de två första finalerna från sidan?

– Nja, både ja och nej. Det är klart man vill vara med och bidra, men samtidigt har jag en otrolig tro på den här gruppen så jag är inte så speciellt orolig när det vankas match. Jag försöker bara bidra med det jag kan bidra med.

Under torsdagskvällens finalmöte formerades Ted Brithén som vanligt i kedja ihop med Anton Bengtsson och Adam Tambellini.

Allt som allt klockade centerstjärnan in en speltid på över 16 minuter.

”Jag gjorde inte något speciellt”

Finalsegern är Rögles första någonsin – var det kanske en Ted Brithén-effekt som uppenbarades?

– Nja, jag gjorde inte något speciellt där ute. Det var ett väldigt bra jobb av väldigt många killar där ute, säger en ödmjuk Brithén. 

Finalserien mellan Rögle och Växjö fortsätter på lördag, även då i Ängelholm.

Seger där och Rögle har utjämnat finalserien till 2-2.

– Vi har ju pratat om vad vi vill uträtta och det ska vi göra så konsekvent vi kan. Om vi gör det kontinuerligt och över tid kommer det så klart bli bra, avslutar Ted Brithén.