Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brendan Shinnimin blev hattrickhjälte mot Mora

Brendan Shinnimin firar sitt hattrickmål med lagkamraterna. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Austin Ortega i kamp med Moras Kevin GagnŽ. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Brendan Shinnimin stod på tre mål inför kvällens match. 

Nu står han på sex. 

Kanadensaren var matchens lirare när Växjö Lakers besegrade Mora med 5-2. 

– Det ger hela laget ett kollektivt självförtroende, säger tränaren Sam Hallam om Shinnimins målsuccé till P4 Kronoberg. 

Fjolårssäsongen, Brendan Shinnimins debutsäsong med Växjö Lakers, var framgångsrik för kanadensaren. Han stod för 34 poäng i grundserien (14 mål) och ytterligare tio i slutspelet när Lakers tog hem SM-guldet. 

Den här säsongen har inte varit riktigt lika poängstark av 27-åringen. 

På sina 23 matcher har det blivit 11 poäng och blott tre fullträffar. 

Men sen kom Mora på besök till Vida arena. 

Shinnimins 1-0-mål prickades in redan efter fyra minuters spel, bara en dryg minut senare utökade han till 2-0. Mora nyförvärv Matej Stransky fick göra ett mål i debuten när han reducerade med drygt fem minuter kvar av den första perioden. 

Växjö Lakers Brendan Shinnimin blev hattrickhjälte mot Mora

Men det skulle komma att bli ett tröstmål. 

Växjö gick till periodvila i ledning 3-1 och fem minuter in på den andra perioden tryckte Shinnimin in sitt hattrickmål. Det var en ledning som Växjö aldrig släppte taget om och de vann till slut bekvämt med 5-2. 

– Vi börjar lysande. Jag tycker också att vi får bra betalt, är effektiva och första halvan av matchen är fantastiskt bra. Sen blir vi lite slarvigare, men det är ganska naturligt och händer ganska ofta när det står som det gör på tavlan. Vi är väldigt nöjda med segern och första 30 minuterna, säger tränaren Sam Hallam till P4 Kronoberg.

Om Brendan Shinnimins islossning:

– Det är väldigt viktigt för oss att ha fler enheter som har den där känslan av att skapa och göra mål när de befinner sig i anfallszon. Det ger hela laget ett kollektivt självförtroende.

Växjö Lakers är ny tabellfyra i SHL.