Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Boumas första tid i Malmö: ”Ville få en ny erfarenhet ”

Bouma i Malmös hemmatröja
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Lance Bouma har gjort över 350 NHL-matcher
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Lance Bouma, 31, kommer till Malmö med stor rutin och väntas vara en bärande spelare i Malmö Redhawks.

Kanadensaren har över 350 NHL-matcher på cv:t och bildar nu förstalina tillsammans med Marcus Sylvegård och Carl Söderberg i Malmö Redhawks.

– Jag vill vara killen som coachen kan luta sig på i alla situationer, säger Bouma. 

Kanadensaren Lance Bouma, 31, har över 350 NHL-matcher på cv:t och blev en viktig kugge i Oskarshamn förra säsongen då han noterades för 13 poäng (6+7) på 14 matcher då laget klarade sig kvar i SHL. 

Inför denna säsong bytte Bouma Småland mot Skåne och Oskarshamn mot Malmö Redhawks. Där bildar han nu förstakedja tillsammans med hemvändaren Carl Söderberg och Marcus Sylvegård. 

– De är toppenspelare bägge två, lätta att spela med. Jag tycker att vi passar varandra bra och hittar varandra på isen, jag tycker att kemin kommer ju längre tiden går, säger Bouma. 

Vill vara en bärande spelare

Med hemvändaren Söderberg och Boumas rutin väntas de vara en kedja som ska avgöra matcher och som Malmö kan luta sig mot. 

Hur ser du på pressen som finns på er kedja?

– Det är spännande. Som spelare vill vi få förtroende över hela isen. Det kommer bli en spännande tid, så klart för Carl som är härifrån, men även för mig. Jag vill alltid vara killen som coachen kan luta sig på i alla situationer och så här långt har det varit kul. 

Hittills står Bouma noterad för tre poäng på lika många matcher, han väntar däremot på sitt första mål. 

– Så länge du bidrar och är en solid spelare på isen och gör rätt saker på isen så kommer det. Jag är inte orolig, det har gått tre matcher och är tidigt på året. Frågar du mig efter 20 matcher så hade jag varit lite orolig. 

”Den är fruktansvärd”

En av anledningarna till att han sökte sig till Malmö inför årets säsong var möjligheten att få bo i en större stad. 

– Jag ville få en ny erfarenhet. Jag hade en bra tid i Oskarshamn Malmö är en mycket större stad och med mer saker att göra utanför rinken. Att komma ut och bort från sporten lite är alltid bra för dig mentalt.  

Hur har första tiden i laget varit?

– Det har varit toppen och killarna har varit jättevälkomnande och lätta att prata med. Tränarna är likadana och de har fått mig på rätt spår från start, det har varit en bra övergång och jag njuter verkligen. 

– Nästan alla pratar svenska men de tar mig åt sidan och förklarar vad som händer för mig på engelska, det hjälper mycket och räcker långt, säger han. 

Hur går det med svenskan? 

– Den är fruktansvärd men jag försöker att plocka upp några ord här och där för att se vad jag kan lära mig, säger han med ett skratt. 

”Älskar staden”

Han bor nu vid Hyllie - på gångavstånd till Malmö arena och stadskärnan är bara ett par minuter bort med tåg.

Vad är dit intryck av Malmö som stad?

– Jag älskar staden så här långt. Jag bor i Vancouver på sommaren det är ganska likt på en del sätt. Jag spelade där ett par säsonger som junior också så jag vet vad som väntar när vintern kommer, med regnet och så vidare. Det är en vacker stad för mig att bo i. 

Har du hittat något smultronställe i Malmö än?

– Inte riktigt, jag försöker bara vänja mig och hitta olika restauranger. Jag gillar att gå ut och äta middag och prova nya saker, det har varit det enda men det finns många bra ställen här, avslutar Lance Bouma.