Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Knallen: De värvar Stanley Cup-hjälte

Foto: MATT SLOCUM / AP

Växjö Lakers har stått för en monstervärvning.

NHL-profilen Kris Versteeg har skrivit på ett säsongslångt kontrakt med klubben.

– Kris har en gedigen NHL-karriär med bland andra dubbla Stanley Cup-triumfer med Chicago, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.

Växjö Lakers gör allt för att försvara sin SHL-titel. För att få lite extra spetskompetens inför slutspelet har man plockat in ett riktigt tungt namn. 

Kris Versteeg har spelat totalt 643 NHL-matcher och stått för 358 poäng. Hans mest framgångsrika tid kom i Chicago Blackhawks, där han vann två Stanley Cup-titlar: 2009/10 och 2014/15. I slutspelet 2010 gjorde han 14 poäng på 22 matcher.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Växjö Lakers – direkt i Messenger 

 

Versteeg klar för Växjö Lakers

Nu är det alltså Småland nästa för Versteeg, som senast kommer från Avangard Omsk i KHL. 

– Vi har letat spets inför slutspurten och det är precis vad vi tycker oss ha hittat i Kris Versteeg. Kris har en gedigen NHL karriär med bland andra dubbla Stanley Cup-triumfer med Chicago. Som spelare är han allround men spelar med en edge som är så värdefull ju tätare matcherna blir. Det är heller ingen nackdel att Kris står för ett ledarskap även utanför isen som kommer vara viktigt i årets täta serie, säger Lakers sportchef Henrik Evertsson i ett uttalande. 

 

 

Har inte spelat på 3,5 månad

Versteegs sejour i KHL blev ingen större succéhistoria. Han fick bara spela elva matcher och producerade totalt fem poäng – vilket gjorde honom 16:e bäst i Omsks interna poängliga.

– Jag hoppas bidra offensivt. Det kommer ta ett par matcher att komma in i det och hitta mitt spel. I början ska jag försöka spela enkelt och skapa offensivt när jag kan och hjälpa laget med det de behöver av mig, säger Kris Versteeg till Växjös hemsida efter att ha känt på isen i Vida arena.

För stjärnvärvningen innebär det pågående landslagsuppehållet en möjlighet att komma in i laget.

– Jag har inte spelat på 3,5 månad så det blir träning för att försöka bli redo för matcherna som kommer.

Hustrun hjälpte till med information

Kris Versteeg berättar att han själv aldrig varit i Sverige, men att hans fru har hjälpt honom med lite bakgrundsinformation om Växjö och Lakers.

– Jag vet en del faktiskt. Min fru är bästa kompis med Liam Reddox fru så hon har varit här förut. Hon har sagt bra saker om stan och älskade att gå på matcher här och se hur upprymda fansen var.

Han har också mött två av sina nya lagkamrater tidigare.

– Jag har spelat mot Viktor Fasth och Brendan Shinnimin tidigare, men Liam är den ende jag känner sedan tidigare.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!